Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κινέζοι γιατροί βρίσκονται στην Ιταλία για την καταπολέμηση του κορωναϊού

Η ομάδα, που διοργανώθηκε από την Εθνική Επιτροπή Υγείας και τον κινέζικο Ερυθρό Σταυρό,  ήταν η τρίτη που έστειλαν σε άλλες χώρες αφού βοήθησαν το Ιράν και το Ιράκ.

Στην Ιταλία βρίσκεται  από την Παρασκευή 13 Μαρτίου ομάδα κινέζων γιατρών από τη Σαγκάη, που ήδη μπήκε στη μάχη κατά του Covid-19.
Οι εννέα εμπειρογνώμονες, έξι άνδρες και τρεις γυναίκες, καθοδηγούνται από τον Αντιπρόεδρο του Κινέζικου Ερυθρού Σταυρού Yang Huichuan και από τον Καθηγητή Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης Liang Zongan.
Μεταξύ αυτών είναι ειδικοί στην ανάνηψη, παιδιατρική και νοσηλευτές που έχουν διαχειριστεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Κίνα.

China Covid 19 Fiumicino aid

ℹ️ Στην προσπάθεια να βοηθήσει την Ιταλία στην αντιμετώπιση του ιού, συγκαταλέγεται και η δωρεά παραπάνω από 30 τόννων ιατρικού υλικού.

Από την άλλη μεριά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ασιατικών υποθέσεων, Geng Shuang, σημείωσε ότι τόσο η Κίνα όσο και η Ευρώπη «έχουν σχηματίσει μια κοινή ομάδα εμπειρογνωμόνων αποτελούμενη από αξιωματούχους και μέλη του Υπουργείου Υγείας της Κίνας, το Κινέζικο Κέντρο για την “Ασθένεια τον έλεγχο και την πρόληψη”, της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων».

πηγή <| telesurtv.net|>

China Covid 19 Fiumicino

ℹ️  Οι κινέζοι ειδικοί, φορώντας μάσκες, έγιναν δεκτοί από αξιωματούχους του ιταλικού υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο, ενώ με την ίδια πτήση μεταφέρθηκαν «αναπνευστήρες και υλικό για αναπνευστική υποστήριξη, ηλεκτροκαρδιογράφοι, δεκάδες χιλιάδες προστατευτικές μάσκες και άλλο υγειονομικό υλικό», διευκρίνισε ο πρόεδρος του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού Φραντσέσκο Ρόκα.

ℹ️  Αξιοσημείωτο είναι ότι το αεροσκάφος της China Eastern Airlines μεταφέρει και πλάσμα από κινέζους ασθενείς με κοροναϊό, οι οποίοι αποθεραπεύτηκαν. Το πλάσμα των πρώην ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον ιό Covid-19 περιέχει αντισώματα που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την μείωση του ιικού φορτίου στους ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως είχε δηλώσει ο αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας.