Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ανεπιθύμητος στη Θεσσαλονίκη ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού Τζέφρι Πάιατ

«Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού είναι ανεπιθύμητος στην πόλη μας», τονίζει για τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ η ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ με αφορμή την πρόσκλησή του από το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη σε εκδήλωση, στο πλαίσιο της επονομαζόμενης 2ης Ενεργειακής Ακαδημίας, που θα γίνει αύριο Παρασκευή 12 Απρίλη.

Σε ανακοίνωση τονίζει:

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πήρε το παράσημο του “γεωπολιτικού μεντεσέ” και του “καλύτερου προτιμώμενου εταίρου” από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ιδρώνει καθημερινά για να αποδείξει ότι το αξίζει.

Μάλιστα, τις μέρες, που πριν 20 χρόνια πραγματοποιούνταν η ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία και ενώ το ΚΚΕ πραγματοποιούσε μεγάλη εκδήλωση για να μην ξεχάσουμε το έγκλημα, η “ΝΑΤΟική αριστερή” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωνε:

– Την υποχρέωση της χώρας μας για την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Β. Μακεδονίας, στην οποία όπως είπε ο κ. Τσίπρας είναι ΝΑΤΟική υποχρέωση. Το επιχείρημα της ασφάλειας της περιοχής, που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, είναι τουλάχιστον γελοίο, γιατί ουσιαστικά καλείται ο ελληνικός λαός να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την υλοποίηση της ΝΑΤΟικής επιθετικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Ήδη η ελληνική Πολεμική Αεροπορία επιτηρεί το Μαυροβούνιο και τώρα τη Β. Μακεδονία. Αυτό σημαίνει “μεντεσές” του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

– Τη μετατροπή του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε νέο ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, με τη δυνατότητα των εγκαταστάσεών του να εξυπηρετούν τις μετακινήσεις αμερικανικών στρατευμάτων, τις οποίες μάλιστα επιθεώρησε και ο γνωστός “γυρολόγος” πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού είναι ανεπιθύμητος στην πόλη μας.

Και βέβαια τους αξίζει ακόμα περισσότερη επιβράβευση ως το καλύτερο βαποράκι των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, μιας και ο κύριος Τζέφρι, την Παρασκευή 12/4 είναι προσκαλεσμένος από το Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη σε εκδήλωση, στο πλαίσιο της επονομαζόμενης 2ης Ενεργειακής Ακαδημίας (Energy Union Future Leaders Academy). Εννοείται ανάμεσα στους ομιλητές θα παραβρίσκονται και οι δήθεν αντίπαλοι στις ερχόμενες εκλογές: Ο υπουργός Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης, καθώς και στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, για να συζητήσουν τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Πρόκειται για εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο της προώθησης της “Ενεργειακής Ένωσης”, της διαμόρφωσης δηλαδή μιας κοινής ενεργειακής πολιτικής προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλα αυτά σε μια χρονική περίοδο που φουντώνουν οι ανταγωνισμοί μεταξύ ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, Ρωσίας και Κίνας, με τον ενεργειακό πλούτο να αποτελεί “καταλύτη” των διευθετήσεων που μαγειρεύονται σε βάρος των λαών (βλ. Συμφωνία των Πρεσπών, ανταγωνισμός μονοπωλίων στη ΝΑ Μεσόγειο – κυπριακή ΑΟΖ). Τα παραδείγματα της Συρίας και της Ουκρανίας είναι ενδεικτικά των αποτελεσμάτων που επιφυλάσσουν για τους λαούς το ενεργειακό και γεωπολιτικό “παζάρι” μεταξύ των ιμπεριαλιστών.

Ο λαός της περιοχής μας να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ σε αυτήν την επικίνδυνη πολιτική

• Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιείται η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

• Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

• Δίνουμε μαζική απάντηση στα γεράκια του πολέμου, με αφορμή το κάλεσμα συμμετοχής στην Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει το Σάββατο 13 Απρίλη στις 11 π.μ. η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ.

• Στις ερχόμενες εκλογές ψηφίζουμε τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση, μπροστά οι ανάγκες του λαού. Για αγωνιστές δίπλα στο λαό, Όχι υπηρέτες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Με ισχυρό ΚΚΕ παντού κάνουμε την πραγματική διαφορά».

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Φιέστα με τον πρέσβη των ΗΠΑ και αξιωματούχους της ΕΕ καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

ΕΔΥΕΘ: Το Σάββατο 13 Απρίλη η Πορεία Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη