Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

☭ Παρακολουθήστε LIVE την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα σε συγκέντρωση στην Πετρούπολη

Παρα­κο­λου­θή­στε ζωντα­νά από το 902.gr την ομι­λία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, σε συγκέ­ντρω­ση στην Πετρού­πο­λη, στη Στρογ­γυ­λή Πλα­τεία (πλα­τεία Ηρώων).

Θα χαι­ρε­τί­σει ο δήμαρ­χος της πόλης και εκ νέου υπο­ψή­φιος με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», Βαγ­γέ­λης Σίμος.

Φίλες και φίλοι,

Συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Από­ψε από δω από την Πετρού­πο­λη, την πόλη των αγω­νι­στι­κών παρα­δό­σε­ων αλλά και την πόλη των σύγ­χρο­νων διεκ­δι­κή­σε­ων του λαού μας, απευ­θύ­νου­με κάλε­σμα συμπό­ρευ­σης στους εργά­τες, στους ανέρ­γους, στους ανθρώ­πους του μόχθου, που ζουν εδώ στις εργα­τι­κές — λαϊ­κές γει­το­νιές της Δυτι­κής Αθήνας.

Το κάλε­σμά μας είναι κάλε­σμα συμπό­ρευ­σης στις καθη­με­ρι­νές μάχες. Για το μερο­κά­μα­το, στους τόπους δου­λειάς. Για τη μόρ­φω­ση των παι­διών μας. Για την Υγεία, την Πρό­νοια που έχουν ανά­γκη οι οικο­γέ­νειές μας. Για τον Πολι­τι­σμό, τον Αθλη­τι­σμό. Για να ζού­με σε ένα ανθρώ­πι­νο περιβάλλον.

Για­τί εμείς δεν πρό­κει­ται να τους χαρί­σου­με όλα όσα έχα­σε ο λαός μας στα χρό­νια της κρίσης.

Για­τί εμείς θα συνε­χί­ζου­με να διεκ­δι­κού­με όλα όσα μπο­ρού­με να έχου­με για να ικα­νο­ποιού­νται οι σύγ­χρο­νες λαϊ­κές ανάγκες.

Φίλες και φίλοι,

Πολ­λοί ψάχνουν να μάθουν τι λέει η νεο­λαία, την ψάχνουν στα γκά­λοπ και στις έρευ­νες. Ας ακού­σουν λοι­πόν το δυνα­τό μήνυ­μα που έστει­λαν χτες χιλιά­δες φοι­τη­τές σε όλη τη χώρα με τις φοι­τη­τι­κές εκλο­γές. Η “Παν­σπου­δα­στι­κή ΚΣ”, το ψηφο­δέλ­τιο όπου συμ­με­τέ­χουν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, είναι ξανά δεύ­τε­ρη δύνα­μη και η μόνη με καθα­ρή άνο­δο σε ψήφους και ποσοστά.

Το ριζο­σπα­στι­κό ρεύ­μα που δυνα­μώ­νει στους φοι­τη­τές και απο­τυ­πώ­νε­ται στην άνο­δο της “Παν­σπου­δα­στι­κής ΚΣ” μπο­ρεί να επι­στε­γα­στεί με ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ παντού, επέν­δυ­ση στον αγώ­να για τη ζωή που αξί­ζει στη νεολαία.

Όλοι τους, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα του κεφα­λαί­ου θέλουν την επό­με­νη των εκλο­γών να έχουν λυμέ­να τα χέρια και στους δήμους και στις Περι­φέ­ρειες και στο επί­πε­δο της κυβέρ­νη­σης, ώστε να συνε­χί­σουν ανε­νό­χλη­τοι να στη­ρί­ζουν τα κέρ­δη του κεφα­λαί­ου, τσα­κί­ζο­ντας τους εργα­ζό­με­νους και τα δικαιώ­μα­τά τους.

Θέλουν να έχουν λυμέ­να τα χέρια για να υπη­ρε­τούν τα σχέ­δια των ιμπε­ρια­λι­στών στην περιο­χή μας, μεγα­λώ­νο­ντας τους κιν­δύ­νους για το λαό και τη νεολαία.

Μπο­ρού­με να τους βάλου­με εμπό­δια. Μπο­ρού­με να τους καθυ­στε­ρή­σου­με. Μπο­ρού­με να διεκ­δι­κή­σου­με επεί­γο­ντα μέτρα για τη ζωή της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας που στε­νά­ζει. Μπο­ρού­με να ανοί­ξου­με τον ελπι­δο­φό­ρο δρό­μο για το λαό, που οδη­γεί τον ίδιο το λαό στην εξου­σία. Μπο­ρού­με να τους βάλου­με εμπό­δια και σε τοπι­κό επί­πε­δο, στους δήμους και τις Περι­φέ­ρειες, εκεί όπου εξει­δι­κεύ­ουν και προ­ω­θούν την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή τους. Με τους νέους φόρους που σχε­διά­ζουν. Με τους πλει­στη­ρια­σμούς ακό­μα και για χρέη από 500 ευρώ. Με την αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τα. Με την παρα­πέ­ρα υπο­βάθ­μι­ση των κοι­νω­νι­κών υπη­ρε­σιών. Με τις ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις που όλοι έχουν στα προ­γράμ­μα­τά τους.

Στην Πετρού­πο­λη, τόσα χρό­νια στη διοί­κη­ση του δήμου τους εμπο­δί­ζου­με να περ­νά­νε ατό­φια την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της κεντρι­κής διοί­κη­σης, της κυβέρ­νη­σης, να τσα­κί­ζουν κι άλλο τη ζωή του λαού. Διεκ­δι­κού­με και το παρα­μι­κρό που μπο­ρεί να ανα­κου­φί­σει το λαό από την ασφυ­ξία των αντι­λαϊ­κών μέτρων. Για­τί στο επί­κε­ντρο της προ­σο­χής μας ήταν, είναι και παρα­μέ­νουν οι ανά­γκες του λαού, των παι­διών του και όχι τα μεγά­λα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα που κάνουν χρυ­σές δου­λειές, με τους δημάρ­χους σε ρόλο μεσάζοντα.

Στο Δήμο της Πετρού­πο­λης, της Πάτρας, της Και­σα­ρια­νής, του Χαϊ­δα­ρί­ου, της Ικα­ρί­ας, οι κομ­μου­νι­στές δήμαρ­χοι, οι δημο­τι­κοί και περι­φε­ρεια­κοί σύμ­βου­λοι με τη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” έδρα­σαν με τα αιτή­μα­τα του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος. Ενα­ντιώ­θη­καν σε όλες τις πλευ­ρές της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής των κυβερ­νή­σε­ων με πλή­θος αγω­νι­στι­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων, πρό­βα­λαν τα λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα, απέ­σπα­σαν κατα­κτή­σεις, έδω­σαν ανά­σα και κου­ρά­γιο στο λαό. Και μπο­ρού­με να πού­με ότι: ΝΑΙ σ’ αυτές τις δύσκο­λες, ασφυ­κτι­κές για το λαό συν­θή­κες, κάνα­με ό,τι περ­νού­σε από το χέρι μας. Αξιο­ποι­ή­σα­με κάθε χαρα­μά­δα που θα μπο­ρού­σε έστω και λίγο να ελα­φρύ­νει την ασφυ­κτι­κή ζωή της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας. Και σ’ αυτόν το δρό­μο συνε­χί­ζου­με και στην Πετρούπολη.

Για­τί εμείς μπο­ρεί να είμα­στε δημο­τι­κή διοί­κη­ση, είμα­στε όμως ταυ­τό­χρο­να αντι­πο­λί­τευ­ση στην κυβέρ­νη­ση. Αντι­πο­λί­τευ­ση στην κεντρι­κή κρα­τι­κή διοί­κη­ση, στην Περι­φέ­ρεια. Για αυτό και προ­ω­θού­με με συνέ­πεια τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα. Είμα­στε αντι­πο­λί­τευ­ση σήμε­ρα απέ­να­ντι σε μια κυβέρ­νη­ση της δήθεν αρι­στε­ράς του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τα προη­γού­με­να χρό­νια ήμα­σταν αντι­πο­λί­τευ­ση απέ­να­ντι σε κυβερ­νή­σεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μπο­ρού­με σήμε­ρα με σιγου­ριά να πού­με πως ουσια­στι­κές δια­φο­ρές ανά­με­σά τους δεν υπάρ­χουν. Για­τί και οι δύο αντι­με­τω­πί­ζουν τους δήμους ως εργα­λεία για την κερ­δο­φο­ρία και την αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα των μεγά­λων οικο­νο­μι­κών συμφερόντων.

Και με την κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ και με τις κυβερ­νή­σεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, είχα­με να αντι­με­τω­πί­σου­με τις ίδιες δυσκο­λί­ες. Τα ίδια προ­βλή­μα­τα, από την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σης, της εμπορευματοποίησης.

Μέσα στο ίδιο ασφυ­κτι­κό πλαί­σιο έπρε­πε να προ­στα­τεύ­σου­με τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων στο δήμο, αλλά και συνο­λι­κά των εργα­ζο­μέ­νων, των ανέρ­γων, των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων επαγ­γελ­μα­τιών και επι­στη­μό­νων, των νέων παι­διών που ζουν σ’ αυτή την πόλη.

Κι ας αφή­σουν τις κου­το­πο­νη­ριές τα σαΐ­νια του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν τις δυσκο­λί­ες που έχου­με εμείς στη διοί­κη­ση του δήμου τις ίδιες έχουν κι αυτοί στην κυβέρ­νη­ση. Και πως και οι δύο κάνου­με ό,τι μπορούμε.

Τους απα­ντά­με, λοιπόν:

Ναι, εμείς κάνου­με ό,τι μπο­ρού­με για την εργα­τι­κή τάξη, το λαό.

Τα στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ, από τους δήμους μέχρι τα υπουρ­γεία, κάνουν ό,τι μπο­ρούν για το μεγά­λο κεφά­λαιο και τα συμ­φέ­ρο­ντά του, τα κέρ­δη του. Και αν περισ­σέ­ψει κανέ­να ξερο­κόμ­μα­το, το πετά­νε στη φτω­χο­λο­γιά. Το βαφτί­ζουν “κοι­νω­νι­κά δίκαιο” και θέλουν να τους πού­με κι ευχα­ρι­στώ από πάνω!

Για το μεγά­λο κεφά­λαιο και τα συμ­φέ­ρο­ντά του κόβουν από τους δήμους κον­δύ­λια, για να τα δίνουν ως επι­δο­τή­σεις στους μεγά­λους ομί­λους για τις επεν­δύ­σεις τους. Εξα­να­γκά­ζουν τους δήμους να λει­τουρ­γούν ως φορο­μπη­χτι­κός — φοροει­σπρα­κτι­κός μηχα­νι­σμός με διεύ­ρυν­ση της ανταποδοτικότητας.

Για τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου βιά­ζο­νται να προ­χω­ρή­σουν οι ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις στις υπη­ρε­σί­ες των δήμων και μαζί να προ­χω­ρά η ανα­τρο­πή των εργα­σια­κών σχέ­σε­ων και των δικαιω­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων, με απο­τέ­λε­σμα να αυξά­νε­ται η εντα­τι­κο­ποί­η­ση της εργα­σί­ας, να πλη­θαί­νουν τα εργα­τι­κά ατυ­χή­μα­τα στους δήμους.

Για τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου, οι δήμοι και οι περι­φέ­ρειες δεν υλο­ποιούν αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα, έργα αντι­πυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας, αντι­σει­σμι­κής θωρά­κι­σης. Για­τί η ΕΕ ‑που όλοι τους την απο­θε­ώ­νουν- επει­δή ακρι­βώς δεν είναι φιλαν­θρω­πι­κή οργά­νω­ση, αλλά στυ­γνή για τους λαούς καπι­τα­λι­στι­κή ένω­ση, δεν θεω­ρεί επι­λέ­ξι­μα τα έργα προ­στα­σί­ας της ζωής του λαού. Αφού αυτά δεν προ­σφέ­ρουν τα προσ­δο­κώ­με­να κέρ­δη για τους μεγά­λους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομίλους.

Οι δυσκο­λί­ες που αντι­με­τω­πί­ζου­με στη διοί­κη­ση του δήμου είναι για­τί απέ­να­ντί μας έχου­με την κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως πριν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποί­ες με την πολι­τι­κή τους σε όλα τα επί­πε­δα υπη­ρε­τούν τα μεγά­λα οικο­νο­μι­κά συμ­φέ­ρο­ντα. Υπη­ρε­τούν την καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη που τσα­κί­ζει την εργα­τι­κή τάξη, το λαό.

Και σε όσους καλο­προ­αί­ρε­τα ακό­μα πιστεύ­ουν ότι η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτές τις δύσκο­λες συν­θή­κες κάνει ό,τι μπο­ρεί για το λαό, τους λέμε με κάθε ειλικρίνεια:

Έχει περά­σει και­ρός από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ, παλιά ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, προ­σπα­θού­σε να πατή­σει σε δύο βάρ­κες. Τώρα πατά­ει μόνο στη βάρ­κα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονο­πω­λί­ων, που επι­τί­θε­νται στο λαό.

Φίλες και φίλοι,

Συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ ακρι­βώς επει­δή κάνει ό,τι μπο­ρεί για τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ γρά­φει και­νούρ­για επει­σό­δια στο σίριαλ της εξα­πά­τη­σης του λαού μαζί με τα προη­γού­με­να που προ­βάλ­λο­νται σε επανάληψη.

Από το επει­σό­διο της δήθεν “εξό­δου από τα μνη­μό­νια” και της “Συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών η οποία τάχα δια­σφα­λί­ζει την ειρή­νη και τη στα­θε­ρό­τη­τα στην περιο­χή”, το νέο επει­σό­διο της εξα­πά­τη­σης του λαού έχει τίτλο “Προ­ο­δευ­τι­κή συμμαχία”.

Η νέα συμ­μα­χία του κ. Τσί­πρα είναι τόσο “προ­ο­δευ­τι­κή” που τους πιά­νει όλους:

Από κυβερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη των ακρο­δε­ξιών εθνι­κι­στών ΑΝΕΛ, που δεν ακο­λού­θη­σαν τον Καμ­μέ­νο για να μεί­νουν καθι­σμέ­νοι στις υπουρ­γι­κές τους καρέ­κλες, από ολι­γάρ­χες, που δήθεν δεν επέ­λε­ξαν την τάξη τους αλλά την καρι­κα­τού­ρα μιας αρι­στε­ράς της δήθεν προ­ό­δου, πάλι της τάξης τους όμως. Μέχρι τα απο­μει­νά­ρια των κυβερ­νή­σε­ων του βαθέ­ως ΠΑΣΟΚ και τους διά­φο­ρους γυρο­λό­γους της πολι­τι­κής, της παρακ­μής, της δια­φθο­ράς και των σκαν­δά­λων και της μεγά­λης ιδέ­ας “κάπου να βολευ­τού­με”, για να ρου­φά­νε τον ιδρώ­τα του λαού μας.

Σ΄ αυτήν εδώ την πόλη, την Πετρού­πο­λη, με τις πλού­σιες αγω­νι­στι­κές παρα­δό­σεις, ο εργα­τι­κός — λαϊ­κός κόσμος που ζει εδώ ξέρει όμως τι σημαί­νει πρό­ο­δος, για­τί έχει ζήσει τι σημαί­νει αγω­νί­ζο­μαι για να φτιά­ξω σχο­λεία, παι­δι­κές χαρές, πλα­τεί­ες, πάρ­κα. Ξέρει τι σημαί­νει διεκ­δι­κώ, δεν κάνω πίσω από τις πραγ­μα­τι­κές ανά­γκες του λαού. Ξέρει τι σημαί­νει παλεύω για να πηγαί­νουν όλα τα παι­διά στον παι­δι­κό σταθ­μό, να μπο­ρούν να αθλη­θούν, να ασχο­λού­νται με τις Τέχνες και τον Πολι­τι­σμό. Έχει ζήσει τι σημαί­νει αγώ­νας για τη βελ­τί­ω­ση της ζωής της εργα­τι­κής τάξης, αγώ­νας για να ανοί­ξει το δρό­μο προς κάτι καλύ­τε­ρο. Και αν τον ρωτή­σεις, μπο­ρεί να σου πει ότι πρό­ο­δος τελι­κά είναι τα νέα παι­διά να ζουν καλύ­τε­ρα από τις προη­γού­με­νες γενιές.

Και εμείς ρωτά­με όλους όσοι νιώ­θουν προ­ο­δευ­τι­κοί, αριστεροί:

Είναι πρό­ο­δος ο λαός να είναι δεμέ­νος χει­ρο­πό­δα­ρα με ένα χρέ­ος που δεν δημιούρ­γη­σε ο ίδιος;

Ένα χρέ­ος που φόρ­τω­σε στο λαό η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δια­πραγ­μα­τεύ­τη­κε την απο­πλη­ρω­μή του μέχρι τον “αιώ­να τον άπαντα”;

Είναι πρό­ο­δος τα μνη­μό­νια; Που ψήφι­σε και υλο­ποί­η­σε όχι μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και κανείς δεν μιλά­ει για την κατάρ­γη­σή τους πλέον;

Είναι πρό­ο­δος ο μισθός του εργά­τη να καθο­ρί­ζε­ται με Υπουρ­γι­κή Από­φα­ση και όχι με συλ­λο­γι­κή δια­πραγ­μά­τευ­ση, για­τί αυτό λέει ο νόμος της ΝΔ που τώρα έγι­νε νόμος του ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι πρό­ο­δος η συντα­ξιο­δό­τη­ση στα 65 και στα 67; Και μάλι­στα με μικρό­τε­ρη σύντα­ξη, την οποία ψήφι­σε ο ΣΥΡΙΖΑ, για­τί δεν πρό­λα­βε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;

Είναι πρό­ο­δος η ευε­λι­ξία στην αγο­ρά εργα­σί­ας, η απλή­ρω­τη μαθη­τεία, ο υπο­κα­τώ­τα­τος μισθός με βάση την εμπει­ρία που προ­ω­θεί η ΕΕ την οποία δεν αμφι­σβη­τούν καθό­λου ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι πρό­ο­δος οι απο­φά­σεις του ΝΑΤΟ; Ακό­μα και αυτή για το πρώ­το πυρη­νι­κό πλήγ­μα που υπέ­γρα­ψε η κυβέρ­νη­ση του κ. Τσί­πρα, την οποία υπο­γρα­φή θα ήθε­λε να είχε βάλει ο κ. Μητσο­τά­κης και η κυβέρ­νη­σή του;

Είναι πρό­ο­δος η μετα­τρο­πή της χώρας σε αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κό στρα­τό­πε­δο; Όπως έχει συμ­φω­νή­σει και υλο­ποιεί η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα ήθε­λε κι αυτό επί­σης να το υλο­ποι­ή­σει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ;

Και για να τελειώ­νου­με με τα παρα­μύ­θια του ΣΥΡΙΖΑ και όλων όσοι στρι­μώ­χνο­νται για να χωρέ­σουν στο κάδρο της δήθεν προ­ό­δου, ο λαός μας ξέρει και μπο­ρεί να κατα­λά­βει πως πρό­ο­δος δεν είναι η νομι­μο­φρο­σύ­νη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν είναι η υλο­ποί­η­ση των μνη­μο­νί­ων. Δεν είναι το τσά­κι­σμα των πολ­λών για τα κέρ­δη των λίγων.

Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο κάδρο της συντήρησης.

Για­τί προ­ο­δευ­τι­κό στην ιστο­ρία των κοι­νω­νιών, της ταξι­κής πάλης, είναι να μη συμ­βι­βά­ζε­σαι, να μην υπο­τάσ­σε­σαι σε αρνη­τι­κούς συσχε­τι­σμούς, αλλά να παλεύ­εις να τους αλλά­ξεις και να τους ανα­τρέ­ψεις. Μόνο έτσι μεγα­λούρ­γη­σε ο λαός, απέ­σπα­σε κατακτήσεις.

Σήμε­ρα, το σύγ­χρο­νο και προ­ο­δευ­τι­κό είναι η πάλη για τις σύγ­χρο­νες εργα­τι­κές — λαϊ­κές ανά­γκες. Είναι η πάλη για το ξήλω­μα των μνη­μο­νια­κών αντερ­γα­τι­κών — αντι­λαϊ­κών νόμων. Είναι η ενα­ντί­ω­ση στα σχέ­δια ΝΑΤΟ — ΕΕ στην περιο­χή. Είναι η πάλη που έχει ως προ­ο­πτι­κή μια δια­φο­ρε­τι­κή οργά­νω­ση της κοι­νω­νί­ας και της οικο­νο­μί­ας. Με το λαό στην εξου­σία και ιδιο­κτή­τη του πλού­του που παράγει.

Φίλες και φίλοι,

Συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Είναι πρό­κλη­ση να λέει ο κ. Τσί­πρας ότι η δήθεν προ­ο­δευ­τι­κή του συμ­μα­χία θα “υψώ­σει τεί­χος στη Χρυ­σή Αυγή και θα την ξανα­στεί­λει πίσω εκεί που ανή­κει, στο σκου­πι­δο­τε­νε­κέ της ιστορίας”.

Και πώς θα το κάνει, παρα­κα­λώ, αυτό; Μήπως με τις τυχο­διω­κτι­κές, προ­ε­κλο­γι­κές, δήθεν προ­ο­δευ­τι­κές συμ­μα­χί­ες του βολέ­μα­τος ημε­τέ­ρων που φτιά­χνει, μπας και κοροϊ­δέ­ψει πάλι και κρα­τή­σει τον αρι­στε­ρό κόσμο που απογοήτευσε;

Τι έκα­νε τόσο και­ρό ο κ. Τσί­πρας και η κυβέρ­νη­σή του για να ξανα­γυ­ρί­σει στον σκου­πι­δο­τε­νε­κέ της ιστο­ρί­ας η ΧΑ;

Ξέχα­σε ότι πριν ξεθά­ψει τη δια­χω­ρι­στι­κή γραμ­μή “πρό­ο­δος — συντή­ρη­ση”, “νέο — παλιό”, είχε κάνει σημαία του το “μνη­μό­νιο — αντι­μνη­μό­νιο”, όπου σε αυτό το δήθεν αντι­μνη­μό­νιο συγκα­τοι­κού­σε και με τη ΧΑ;

Αλή­θεια, το σκου­πι­δο­τε­νε­κέ είχαν κατά νου οι υπουρ­γοί και οι βου­λευ­τές του, όταν πόζα­ραν δίπλα στους υπό­δι­κους εγκλη­μα­τί­ες της ΧΑ στο Καστε­λό­ρι­ζο, επί­ση­μα προ­σκα­λε­σμέ­νοι του υπουρ­γεί­ου Εθνι­κής Άμυ­νας στις εκδη­λώ­σεις του;

Όταν η δίκη της ναζι­στι­κής ΧΑ δεν έχει ολο­κλη­ρω­θεί και οι δολο­φό­νοι αυτής της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης κυκλο­φο­ρούν ελεύ­θε­ροι, κοι­μού­νται στα σπί­τια τους, όταν τα θύμα­τά τους βρί­σκο­νται δύο μέτρα κάτω από το χώμα;

Είναι πρό­κλη­ση να λέει υπο­κρι­τι­κά ο κ. Τσί­πρας ότι “είναι κρί­σι­μο όσο ποτέ να βάλου­με ανά­χω­μα στην άνο­δο της ακροδεξιάς”!!!

Έτσι θα βάλει ανά­χω­μα στην ακρο­δε­ξιά; Εδώ ο υπο­ψή­φιος ευρω­βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ ο Κου­ρου­μπλής φωτο­γρα­φή­θη­κε με τον φασί­στα Αμβρό­σιο για να μαζέ­ψει ψήφους.

Ανά­χω­μα στην ακρο­δε­ξιά βάζεις όταν απο­θε­ώ­νεις τον “δια­βο­λι­κά καλό” ακρο­δε­ξιό Τραπ;

Όταν υπο­γρά­φεις ΝΑΤΟι­κές συμ­φω­νί­ες με σπέρ­μα­τα αλυ­τρω­τι­σμού, όπως είναι η Συμ­φω­νία των Πρε­σπών; Όταν σηκώ­νεις τη σημαία των Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών στα Βαλκάνια;

Ανά­χω­μα στην ακρο­δε­ξιά βάζεις όταν συνε­χί­ζεις να κοροϊ­δεύ­εις το λαό ότι η ΕΕ αγνό­η­σε τις αξί­ες της αλλη­λεγ­γύ­ης, της ισότητας;

Όταν όλοι ξέρουν ότι η ΕΕ έχει ως αρχή τη θεω­ρία των “δύο άκρων”, την εξί­σω­ση του ναζι­σμού με τον κομμουνισμό;

Πραγ­μα­τι­κό ανά­χω­μα στην ακρο­δε­ξιά, στο φασι­σμό, δεν μπο­ρούν να βάλουν πολι­τι­κές δυνά­μεις, κόμ­μα­τα και κυβερ­νή­σεις της εξου­σί­ας του κεφα­λαί­ου. Αντί­θε­τα, της ανοί­γουν το δρό­μο ακό­μα περισ­σό­τε­ρο, για­τί υπη­ρε­τούν το ίδιο το σύστη­μα που τη γεν­νά και τη θρέφει.

Το ίδιο έγι­νε και στην Ιτα­λία όταν ο Ρέν­τσι άνοι­ξε το δρό­μο για να περά­σει ο Σαλ­βί­νι, όπως παλιό­τε­ρα ο Ντ’ Αλέ­μα άνοι­ξε το δρό­μο στον Μπερ­λου­σκό­νι. Το ίδιο έγι­νε και με τις περι­βό­η­τες δήθεν “αρι­στε­ρές” κυβερ­νή­σεις της Ρού­σεφ και του Λού­λα στη Βρα­ζι­λία, που έστρω­σαν το έδα­φος να πατή­σει ο φασί­στας Μπολσονάρου.

Πραγ­μα­τι­κό μέτω­πο στην ακρο­δε­ξιά και το φασι­σμό μπο­ρεί να απο­τε­λέ­σει μόνο η ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ, για να γκρε­μι­στεί η εγκλη­μα­τι­κή ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή από την τρί­τη θέση, για να πατώ­σουν οι υπο­ψή­φιοί της σε Περι­φέ­ρειες και δήμους, για να απο­μο­νω­θούν οι μπρά­βοι της στις εργα­τι­κές — λαϊ­κές γει­το­νιές και τους τόπους δου­λειάς, για να δυνα­μώ­σει η πάλη ενά­ντια στο σάπιο σύστη­μα, δηλα­δή τα συμ­φέ­ρο­ντα που γεν­νούν και τρέ­φουν το φασισμό.

Φίλες και φίλοι,

Συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Μπρο­στά στις ευρω­ε­κλο­γές ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ στή­νουν τις παγί­δες τους, βάζουν τα διλήμ­μα­τά τους για να εγκλω­βί­σουν τη λαϊ­κή δυσα­ρέ­σκεια απέ­να­ντι στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, την πολι­τι­κή της ΕΕ.

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ διεκ­δι­κεί την ψήφο του λαού για να υπάρ­ξει δήθεν ως ανά­χω­μα απέ­να­ντι στην επέ­λα­ση της ακρο­δε­ξιάς στην Ευρώ­πη. Η δε ΝΔ θέλει πρω­τιά-αβά­ντα για τις βου­λευ­τι­κές, για αυτό ξανα­σερ­βί­ρει τη λογι­κή της “χαμέ­νης ψήφου”. Παλιά τους τέχνη κόσκι­νο οι εκβια­σμοί και τα διλήμματα.

Όμως ο λαός μας, πίσω από τους εκβια­σμούς και τα διλήμ­μα­τα, βλέ­πει ότι η ΕΕ με τα “απά­νε­μα λιμά­νια” είναι η ΕΕ των ανέρ­γων, των φτω­χών, των εγκλω­βι­σμέ­νων προ­σφύ­γων. Είναι η ΕΕ των πολέ­μων. Κι αυτή η ΕΕ, η καπι­τα­λι­στι­κή ένω­ση των ευρω­παϊ­κών μονο­πω­λί­ων, δεν άλλα­ξε επει­δή κυβέρ­νη­ση στην Ελλά­δα έγι­νε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο δρό­μο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ βαδί­ζουν, στο δρό­μο υπε­ρά­σπι­σης του κεφα­λαί­ου είτε δια­λέ­γουν την “αρι­στε­ρή” είτε δια­λέ­γουν τη “δεξιά λωρίδα”…

Μόνο που ο δρό­μος του λαού και του κάθε ευρω­παϊ­κού λαού είναι μακριά και έξω από την ΕΕ, από κάθε ιμπε­ρια­λι­στι­κή συμ­μα­χία. Στην πάλη για να πάρει αυτός την εξου­σία για να οικο­δο­μή­σει τη δική του κοι­νω­νία και οικονομία.

Στις ευρω­ε­κλο­γές στέλ­νου­με μήνυ­μα και μέσα εδώ και έξω στην ΕΕ για­τί το δυνα­τό ΝΑΙ στο ΚΚΕ είναι το πιο δυνα­τό ΟΧΙ στην ΕΕ.

Το πιο δυνα­τό ΟΧΙ σ’ αυτή την ιμπε­ρια­λι­στι­κή συμ­μα­χία, όπως και σε κάθε τέτοια συμ­μα­χία η οποία δίνει τις κατευ­θύν­σεις, με βάση φυσι­κά ό,τι συμ­φέ­ρει, ό,τι έχουν ανά­γκη τα ευρω­παϊ­κά μονοπώλια.

Η μονα­δι­κή καθα­ρή αντί­θε­ση στην ΕΕ, στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό της χαρα­κτή­ρα, στο αντερ­γα­τι­κό — αντι­λαϊ­κό της περιε­χό­με­νο μπο­ρεί να εκφρα­στεί μόνο με την ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ».

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο