Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ – Κώστας Παπαδάκης: Στην κλιμάκωση του πολέμου συμβάλλει η κυβέρνηση με τις βάσεις και τις κυρώσεις

Στην κλιμάκωση του πολέμου συμβάλλει η κυβέρνηση με την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, με τις διευκολύνσεις των ΝΑΤΟικών από τις βάσεις και με τις κυρώσεις, οι οποίες μετακυλίονται στους λαούς, τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο «Open».

Σημείωσε πως οι αιτίες του πολέμου είναι η Ενέργεια, τα μερίδια αγορών και οι δρόμοι μεταφοράς.

Όπως είπε, ο ουκρανικός λαός έχει βρεθεί ανάμεσα σε δύο ισχυρά μπλοκ και η Ουκρανία πληρώνει τη βαθύτερη εμπλοκή της με το ΝΑΤΟ. Ανέφερε πως και η Ελλάδα θα πληρώσει το ίδιο τίμημα με τη βαθύτερη εμπλοκή της και πρόσθεσε πως το να είσαι το πρωτοπαλίκαρο του ΝΑΤΟ δεν είναι ασφαλές, όπως μας λένε.

Για την ακρίβεια στην Ενέργεια, σημείωσε ότι αιτία δεν είναι μόνο ο πόλεμος καθώς οι τιμές είχαν εκτοξευθεί πριν με την απολιγνιτοποίηση, το πανάκριβο εισαγόμενο φυσικό αέριο, την «πράσινη μετάβαση» και το χρηματιστήριο ρύπων που όλες οι κυβερνήσεις είχαν ενεργοποιήσει. Ανέφερε ότι με τη μεταφορά του ακριβότερου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) θα κερδίζουν οι εφοπλιστές και θα πληρώνει ο λαός.

Έθεσε το ερώτημα γιατί δεν είναι «πράσινο» το υδροηλεκτρικό έργο και η γεωθερμία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν υπέρ του λαού.