Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Τρίχρονο αγοράκι σκότωσε τη μητέρα του παίζοντας με πυροβόλο όπλο

Παι­δί τριών ετών σκό­τω­σε τη μητέ­ρα του παί­ζο­ντας με πυρο­βό­λο όπλο, ανα­κοί­νω­σε χθες Δευ­τέ­ρα η αστυ­νο­μία μιας περιο­χής στην πολι­τεία Ιλινόι.

Ο φρι­κια­στι­κός θάνα­τος της νεα­ρής, τρα­γι­κά συνη­θι­σμέ­νο περι­στα­τι­κό στις ΗΠΑ, επήλ­θε το από­γευ­μα του Σαβ­βά­του στον χώρο στάθ­μευ­σης σού­περ μάρ­κετ στο Ντόλ­τον, προ­ά­στιο στο Σικάγο.

Το αγο­ρά­κι βρι­σκό­ταν σε παι­δι­κό κάθι­σμα στο πίσω μέρος του αυτο­κι­νή­του· οι γονείς στις θέσεις του οδη­γού και του συνοδηγού.

Χωρίς να έχει εξη­γη­θεί το πώς ή το για­τί, το παι­δί βρέ­θη­κε με το πιστό­λι του πατέ­ρα στα χέρια. «Άρχι­σε να παί­ζει με αυτό και κάποια στιγ­μή τρά­βη­ξε τη σκαν­δά­λη», εξή­γη­σε στο Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο ο Ρόμπερτ Κόλινς, ο επι­κε­φα­λής της τοπι­κής αστυνομίας.

Η μητέ­ρα, η Ντέ­τζα Μπέ­νετ, 22 ετών, χτυ­πή­θη­κε από σφαί­ρα στον σβέρ­κο. Ο θάνα­τός της δια­πι­στώ­θη­κε σε νοσο­κο­μείο στο Σικά­γο όπου δια­κο­μί­στη­κε εσπευσμένα.

Γενι­κό­τε­ρα, τα πυρο­βό­λα όπλα προ­κα­λούν κάπου 40.000 θανά­τους τον χρό­νο στις ΗΠΑ, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των αυτο­κτο­νιών, σύμ­φω­να με τον εξει­δι­κευ­μέ­νο ιστό­το­πο Gun Violence Archive.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο