Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοντά σε συμφωνία εξαγοράς του Twitter από τον Έλον Μασκ

Στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας με τον Έλον Μασκ, ο οποίος έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς του, βρίσκεται το Twitter, σύμφωνα με το Bloomberg.

Βάσει πηγών που επικαλείται το πρακτορείο, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης εργάζεται για την οριστικοποίηση των όρων μιας συναλλαγής και θα μπορούσε να καταλήξει σε συμφωνία ακόμη και εντός ολίγων ωρών, εάν οι διαπραγματεύσεις εξελιχθούν ομαλά. Αδιευκρίνιστοι παραμένουν επί του παρόντος οι όροι της συναλλαγής.

Στις αρχές Απριλίου, έγινε γνωστό ότι ο Έλον Μασκ αγόρασε μερίδιο 9% στην Twitter, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που υποβλήθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Στις 14 Απριλίου, ο Μασκ ανακοίνωσε μια προσφορά για την αγορά της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης για περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα, ο Μασκ αναφέρθηκε στην πιθανότητα για μια εχθρική προσφορά εξαγοράς, με την οποία θα παρέκαμπτε το διοικητικό συμβούλιο του Twitter και θα έκανε την προσφορά κατευθείαν στους μετόχους. Από την πλευρά του, το διοικητικό συμβούλιο της Twitter υιοθέτησε σχέδιο περιορισμένης διάρκειας για τα δικαιώματα των μετόχων ώστε να προστατευτεί από την προσφορά εξαγοράς.

Ο δισεκατομμυριούχος έχει δεσμεύσεις από τη Morgan Stanley και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως δήλωσε, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, αντικρούοντας τις φήμες ότι δεν είχε αρκετή ρευστότητα για να κλείσει τη συμφωνία.

Ναπολέων Σουκατζίδης Το μεγαλείο ενός αγωνιστή της Αντίστασης, του Θέμου Κορνάρου