Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορονοϊός: Η εξέλιξη της πανδημίας ανά τον κόσμο – Συνεχίζει να «θερίζει» σε Ινδία, ΗΠΑ, Βραζιλία

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 936.095 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο από τότε που το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Κίνα ανέφερε την εμφάνιση της ασθένειας στα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο με βάση επίσημες πηγές στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν διαγνωστεί επισήμως πάνω από 29.633.590 περιστατικά μόλυνσης, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 19.787.400 θεωρούνται σήμερα ότι έχουν ιαθεί. Αυτός ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντιπροσωπεύει παρά μόνο ένα τμήμα του πραγματικού αριθμού των περιστατικών.

Χθες, καταγράφηκαν παγκοσμίως 6.257 νέοι θάνατοι και 296.401 νέα κρούσματα σε όλο τον κόσμο. Οι χώρες που κατέγραψαν τους περισσότερους νέους θανάτους στον τελευταίο απολογισμό τους είναι η Ινδία, με 1.290 νέους θανάτους, οι ΗΠΑ (1.250) και η Βραζιλία (1.113).

Οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο βάσει του αριθμού των κρουσμάτων όσο και θανάτων, με 195.961 νεκρούς και 6.606.674 καταγεγραμμένα περιστατικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Τουλάχιστον 2.495.127 άνθρωποι θεωρούνται ότι έχουν ιαθεί.

Ο απολογισμός αυτός συντάσσεται με βάση τα δεδομένα που συγκεντρώνουν τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου από τις αρμόδιες εθνικές αρχές και τις πληροφορίες του ΠΟΥ. Λόγω των διορθώσεων που γίνονται από τις αρχές ή της καθυστερημένης δημοσιοποίησης δεδομένων, τα στοιχεία για τις αυξήσεις σε 24ωρη βάση πιθανόν να μην συμβαδίζουν απόλυτα με αυτά που δημοσιεύθηκαν μία ημέρα νωρίτερα.

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 37.017 νέα περιστατικά μόλυνσης και 1.105 νέοι θάνατοι από COVID-19

περιστατικά μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ αυξήθηκαν χθες τουλάχιστον κατά 37.017 στα 6,61 εκατομμύρια.

Την προηγούμενη ημέρα, ήταν στα 6,57 εκατομμύρια περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19, όπως δείχνει η καταμέτρηση του Reuters.

Οι θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 1.105 στους 195.699 θανάτους.

Την προηγούμενη ημέρα, είχαν καταμετρηθεί 194.594 θάνατοι, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Βραζιλία: 1.113 νέοι θάνατοι τις προηγούμενες 24 ώρες λόγω κορωνοϊού

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 1.113 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της Covid-19 και 36.653 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται σε 133.119 νεκρούς, ενώ το σύνολο των μολύνσεων φτάνει πλέον τα 4.382.263 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Σε απόλυτα μεγέθη, η Βραζιλία υφίσταται σε αριθμό κρουσμάτων το τρίτο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορωνοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία, και καταμετρά τους περισσότερους θανάτους εξαιτίας του ιού παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Μεξικό: 629 θάνατοι και 4.771 κρούσματα Covid-19 τις προηγούμενες 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 629 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και 4.771 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ανέρχεται πλέον σε 71.678 νεκρούς επί συνόλου 676.487 μολύνσεων.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει σημειώσει επανειλημμένα πως ο αριθμός των μολύνσεων είναι στην πραγματικότητα μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Ινδία: Ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια τα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19

Τα περιστατικά μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό ξεπέρασαν σήμερα τα 5 εκατομμύρια στην Ινδία, ενώ κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 90.123 νέα περιστατικά μόλυνσης, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας.

Η Ινδία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, που ξεπέρασε το όριο του συνολικού αριθμού των πέντε εκατομμυρίων περιστατικών μόλυνσης.

Ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 καταγράφεται στους 82.066 θανάτους, ενώ κατά το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 1.290 θάνατοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου υπουργείου.

Κίνα: 12 νέα εισαγόμενα περιστατικά μόλυνσης COVID-19

Η ηπειρωτική Κίνα ανέφερε 12 νέα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 για την 15η Σεπτεμβρίου.

Την προηγούμενη ημέρα, είχαν αναφερθεί οκτώ περιστατικά μόλυνσης.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της ότι όλα τα νέα περιστατικά είναι εισαγόμενα, με την εμπλοκή ταξιδιωτών από το εξωτερικό.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών μολύνσεων αυξήθηκε σε 16.

Την προηγούμενη ημέρα, είχαν αναφερθεί εννέα ασυμπτωματικά κρούσματα. Η Κίνα δεν προσμετρά τα ασυμπτωματικά κρούσματα στις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα καταμετρήθηκε στα 85.214 περιστατικά, ενώ ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε σταθερός στους 4.634 θανάτους.

Ρωσία: 5.670 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 132 θάνατοι

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 5.670 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανεβάζοντας τον εθνικό συνολικό απολογισμό των κρουσμάτων σε 1.079.519, τον τέταρτο μεγαλύτερο στον κόσμο.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 132 νέοι θάνατοι, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 18.917.

Ουκρανία: Αριθμός ρεκόρ 76 θανάτων από κορωνοϊό σε μία μέρα

Η Ουκρανία κατέγραψε έναν αριθμό ρεκόρ 76 θανάτων από COVID-19 το 24ωρο που πέρασε, ανακοίνωσε σήμερα το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ συνολικά 72 θανάτων σε μία ημέρα είχε αναφερθεί την περασμένη εβδομάδα στη χώρα.

Το συμβούλιο πρόσθεσε ότι το σύνολο των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί ως σήμερα στη χώρα ανέρχεται σε 162.660 και των θανάτων από COVID-19 σε 3.340, ενώ 72.324 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τη νόσο.

Τσεχία: Ανακοινώθηκαν 1.677 νέα κρούσματα Covid-19

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 στην Τσεχία ανήλθε χθες σε 1.677 και είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί έως τώρα μέσα σε μία ημέρα.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 38.896 έως τις 15 Σεπτεμβρίου στη χώρα των 10,7 εκατ. κατοίκων, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας.

Η Βιέννη θα κηρυχθεί επικίνδυνη περιοχή λόγω κορωνοϊού

Η Γερμανία θα κηρύξει σήμερα την πρωτεύουσα της Αυστρίας επικίνδυνη περιοχή εξαιτίας του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19 στη Βιέννη, σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, που επικαλείται γερμανικές κυβερνητικές πηγές.

Την ίδια πληροφορία δημοσιεύει το γερμανικό Focus Online επικαλούμενο αυστριακά μέσα ενημέρωσης.

Αποκλείει νέα καραντίνα ο Μπόρις Τζόνσον – Σχεδόν 4.000 νέα κρούσματα στη Βρετανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε σήμερα 3.991 νέα κρούσματα της Covid-19, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με τα 3.105 κρούσματα που καταγράφηκαν χθες.

Άλλοι 20 άνθρωποι προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της πανδημίας μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε νωρίτερα ότι δεν θέλει να επιβληθεί μια δεύτερη πανεθνική καραντίνα για να αντιμετωπιστεί ο νέος κορονοϊός, σημειώνοντας ότι αυτό θα ήταν παντελώς λάθος και θα συνιστούσε οικονομική καταστροφή για τη Βρετανία.

«Δεν θέλω μια δεύτερη εθνική καραντίνα», είπε μιλώντας σε μια επιτροπή του κοινοβουλίου. «Πιστεύω ότι θα ήταν παντελώς λάθος για αυτή τη χώρα και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να την αποτρέψουμε. Έχω την υποψία ότι οι οικονομικές συνέπειες θα ήταν καταστροφικές», πρόσθεσε.

Δεκάδες νεαροί Βέλγοι θετικοί στον Covid-19 μετά την επιστροφή τους από την Πορτογαλία

Δεκάδες νεαροί Βέλγοι που επέστρεψαν από διακοπές στην Αλμπουφέιρα (Πορτογαλία) διαγνώστηκαν με τον νέο κορωνοϊό και τους επιβλήθηκε καραντίνα, έγινε σήμερα γνωστό από τον κυβερνήτη της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας Καρλ Ντεκαλουβέ.

Ο αξιωματούχος μίλησε για 77 κρούσματα το μεσημέρι, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά προέρχονταν από τις διακοπές που οργάνωσε το τουριστικό πρακτορείο Summer Bash, το οποίο ειδικεύεται στα ταξίδια για νέους ηλικίας 16-24 ετών.

Τα θετικά κρούσματα, νεαροί άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-20 ετών, έχουν εκδηλώσει γενικά ελαφρά συμπτώματα, διευκρίνισε ο Ντεκαλουβέ. Κανένα εξ αυτών, σε αυτή τη φάση, δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, σύμφωνα με τον ίδιο.

Οι περισσότεροι νέοι προέρχονταν από το Βάρεγκεμ, το Τιλτ ή τα περίχωρα του Ρούλερς, στην ολλανδόφωνη επαρχία.

Όλοι οι νέοι που προσβλήθηκαν είχαν ταξιδέψει τις πρώτες 15 ημέρες του Σεπτεμβρίου στην Αλμπουφέιρα, την παράκτια πόλη του Αλγκάρβε (νότια Πορτογαλία), διάσημη για τις παραλίες της και τη νυχτερινή ζωή της.

Σύμφωνα με τον Τζόρντι Στζόνγκερς, υπεύθυνο επικοινωνίας στο Summer Bash, τα 41 από τα 77 κρούσματα ήταν πελάτες του πρακτορείου.

Ως προληπτικό μέτρο, σε συνολικά 130 νέους, που έκαναν διακοπές στην Πορτογαλία με το Summer Bash, οι αρχές συνέστησαν να υποβληθούν σε τεστ και να μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Βάσει της κατάταξης από το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου, η περιοχή του Αλγκάρβε (όπως εκείνη της Λισαβόνας και του πορτογαλικού βορρά) αποτελούν «πορτοκαλί» ζώνες, κάτι που σημαίνει πως «συστήνονται», δεν «είναι υποχρεωτικά», όπως γίνεται στις «κόκκινες» ζώνες, τα τεστ και η καραντίνα κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών από εκεί.

Στοχευμένα lockdowns στη Μαδρίτη λόγω πολλών κρουσμάτων

Η περιοχή της Μαδρίτης, μια από τις περισσότερο πληγείσες στην Ισπανία, αναμένεται να επιβάλει στοχευμένα lockdowns και άλλους περιορισμούς στις μετακινήσεις σε περιοχές με πολλά κρούσματα COVID-19, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Η Μαδρίτη αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο των ενεργών περιστατικών κορωνοϊού στην Ισπανία, με υψηλότερη συχνότητα σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές χαμηλών εισοδημάτων, κυρίως στο νότιο τμήμα της πόλης.

«Λαμβάνουμε μέτρα αλλά δεν είναι αρκετό… Τίποτα δεν θα λειτουργήσει εάν δεν είμαστε υπεύθυνοι» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Αντόνιο Θαπατέρο, επικεφαλής της ομάδας για την αντιμετώπιση της COVID-19 στη Μαδρίτη.

«Έχει υπάρξει μια χαλάρωση στη συμπεριφορά που δεν μπορούμε να αντέξουμε». Ο ίδιος δήλωσε ότι οι πολίτες διοργανώνουν πάρτι και καταναλώνουν αλκοόλ στους δρόμους και δεν σέβονται τους κανόνες καραντίνας. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, αλλά δήλωσε ότι το Υπουργείο Υγείας εξετάζει την περίπτωση lockdown σε περιοχές με μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης του ιού.

Από τότε που ήρθησαν κάποιοι περιορισμοί στις μετακινήσεις και ξεκίνησαν τα μαζικά τεστ στα τέλη Ιουνίου, τα κρούσματα στην Ισπανία αυξήθηκαν από μερικές εκατοντάδες την ημέρα σε χιλιάδες, ξεπερνώντας άλλες χώρες που έχουν επίσης υποστεί σοβαρό πλήγμα, όπως η Βρετανία, η Ιταλία ή η Γαλλία.

Συνολικά η Ισπανία έχει καταγράψει 603.167 κρούσματα, που είναι ο υψηλότερος αριθμός περιστατικών στη δυτική Ευρώπη, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τις 30.000.

Οι αρχές στη Μαδρίτη ελπίζουν ότι θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν «γρήγορα τεστ» από την επόμενη εβδομάδα, το οποίο θα βοηθήσει να εντοπίζονται γρηγορότερα τα κρούσματα και θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Γαλλία: 81 σχολεία κλειστά – Κρούσματα κορωνοϊού σε 10 πανεπιστήμια

Δεκαπέντε μόνο ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Γαλλία, συνολικά 81 σχολεία είναι κλειστά, ενώ σε δέκα περίπου πανεπιστήμια, κυρίως ιατρικές σχολές, έχουν εντοπιστεί συρροές κρουσμάτων της Covid-19.

Ο υπουργός Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ διευκρίνισε ότι περισσότερες από 2.100 σχολικές τάξεις έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, δηλαδή «περί το 0,13% των 60.000 σχολικών ιδρυμάτων της χώρας».

«Οι αριθμοί αυτοί παραμένουν πολύ περιορισμένοι. Η έναρξη της νέα σχολικής χρονιάς είναι ικανοποιητική, η καλύτερη δυνατή με δεδομένη την υγειονομική κρίση» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Παιδείας στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

«Έχουμε περί τα 1.200 νέα κρούσματα της Covid-19 σε μαθητές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα» διευκρίνισε ο υπουργός υπενθυμίζοντας ότι ο γενικός κανόνας είναι ότι «κλείνουμε μία τάξη όταν εμφανίζονται τρία κρούσματα».

Η υπουργός αρμόδια για την Ανώτατη Εκπαίδευση Φρεντερίκ Βιντάλ ανακοίνωσε από την πλευρά της κρούσματα της Covid-19, «τα οποία στην πλειονότητά τους συνδέονται με ιδιωτικές συναθροίσεις» (φοιτητικές εκδηλώσεις, ιδιωτική χρήση μπαρ…) σε δέκα περίπου πανεπιστημιακά ιδρύματα, «την ώρα που σε ορισμένα δεν έχει αρχίσει ακόμη το πανεπιστημιακό έτος».

Στην Ιατρική Σχολή του Μονπελιέ, μέρος των μαθημάτων διακόπηκε από χθες και για δύο εβδομάδες όταν περί τους 60 φοιτητές διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έπειτα από φοιτητικό πάρτι.

Στο Πανεπιστήμιο Rennes 1 επιβεβαιώθηκαν 43 κρούσματα της Covid-19 μεταξύ των φοιτητών της Ιατρικής, της Φαρμακευτικής και της Οδοντιατρικής και αποφασίστηκε η διεξαγωγή τεστ σε άλλους 500 φοιτητές εντός της εβδομάδας και η διακοπή ορισμένων μαθημάτων όπου διαπιστώθηκε συρροή κρουσμάτων.

Αναγνωρίζοντας τη «δύσκολη συνθήκη» που αποτελεί για όλους αυτούς τους νέους η στέρηση της κοινωνικής δραστηριότητας», η υπουργός απηύθυνε έκκληση στη «συλλογική δέσμευση και την ατομική ευθύνη».

Το φοιτητικό συνδικάτο Fage αναγνώρισε την ανάγκη για την ανάληψη ευθύνης εκ μέρους των φοιτητών, αλλά ζήτησε περισσότερα μέτρα προστασίας για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, καταγγέλλοντας την έλλειψη μασκών, τα πολυπληθή αμφιθέατρα και ζητώντας τη λειτουργία μονάδων διαγνωστικών τεστ εντός των πανεπιστημίων.

Η Γαλλία ανακοίνωσε χθες 8.000 νέα κρούσματα, 2.713 νοσηλευόμενους ασθενείς τις τελευταίες 7 ημέρες και 470 περιστατικά στην εντατική. Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ασθενών που έχουν εξέλθει, 752 ασθενείς νοσηλεύονται στην εντατική στη Γαλλία, κυρίως στην περιφέρεια του Παρισιού και στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Στην κορύφωση της επιδημίας στις αρχές του Απριλίου, 7.000 ασθενείς βρίσκονταν στην εντατική σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Ισραήλ: Κλείνει για τρεις εβδομάδες η Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ λόγω κορωνοϊού

Η Πλατεία των Τεμενών, ο τρίτος σημαντικότερος ιερός τόπος του Ισλάμ, θα κλείσει για τρεις εβδομάδες στο πλαίσιο των μέτρων για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ανέφεραν σήμερα οι θρησκευτικές αρχές που είναι υπεύθυνες για τους μουσουλμανικούς ιερούς τόπους στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Το συμβούλιο ισλαμικών βακουφίων της Ιερουσαλήμ πραγματοποίησε έκτακτη συνάντηση και αποφάσισε να «αναστείλει την είσοδο των πιστών από το μεσημέρι της Παρασκευής και για περίοδο τριών εβδομάδων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χάτεμ Αμπντέλ Κάντερ, μέλος του οργανισμού αυτού που διαχειρίζεται την πλατεία και, για ιστορικούς λόγους, εξαρτάται από την Ιορδανία.

Υπό την επωνυμία ευγενές ιερό για τους μουσουλμάνους και Όρος του Ναού για τους Εβραίους, η Πλατεία των Τεμενών περιλαμβάνει επίσης τον Τρούλο (ή Θόλο) του Βράχου και το τέμενος Αλ Άκσα.

Είχε κλείσει για δύο μήνες στην αρχή της πανδημίας της COVID-19, για πρώτη φορά μετά την κατάληψη από το Ισραήλ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, του παλαιστινιακού τμήματος της πόλης, το 1967 και την προσάρτησή της αργότερα.

Η αύξηση του αριθμού των μολύνσεων στο Ισραήλ και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ οδήγησε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην επιβολή γενικού lockdown τριών εβδομάδων στο Ισραήλ από την Παρασκευή.

Με 166.794 καταγεγραμμένα περιστατικά μόλυνσης εκ των οποίων 1.147 θάνατοι, το Ισραήλ είναι η χώρα με τις περισσότερες μολύνσεις από COVID-19 ανά κάτοικο στη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που συγκεντρώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ελπίζουμε πως οι πολίτες θα καταλάβουν το μέτρο αυτό, που έχει σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας και της ευημερίας» του πληθυσμού, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου ισλαμικών βακουφίων, διευκρινίζοντας πως το κάλεσμα για προσευχή θα διατηρηθεί τις επόμενες τρεις εβδομάδες.