Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοσμοπλημμυρα στο τριήμερο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Θεσσαλονίκη

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση του λαού και της νεολαίας στις 3ήμερες εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» που ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, καθιστώντας το μεγαλύτερο των τελευταίων δεκαετιών.

Ο χώρος στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσου» στην Πολίχνη αποδείχθηκε μικρός για την κοσμοπλημμύρα που επικράτησε και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ.

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου επισκέπτηκαν το Φεστιβάλ το οποίο φιλοξένησε πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις-συναυλίες (Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γλυκερία, Νατάσα Μποφίλιου, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Μαργαρίτης, Ιουλία Καραπατάκη, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Μηστακίδης, Rebellion Connexion, κλπ) και άλλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Ανάσα και αχτίδα ελπίδας και αισιοδοξίας ήταν από όλες τις απόψεις το τριήμερο των εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε και ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, στο κλείσιμο των εκδηλώσεων, που πλαισιώθηκαν από πλήθος αγαπημένων καλλιτεχνών στις συναυλίες και τα μουσικά του αφιερώματα.

Ιδιαίτερη αίσθηση φέτος προκάλεσε το περίπτερο του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης (τα μπλουζάκια με τον Τσε έγιναν ανάρπαστα), ενώ αντίστοιχο ενδιαφέρον υπήρξε και για τα περίπτερα της ΕΔΥΕΘ, της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, το Εργατικό Στέκι, το Φοιτητικό Στέκι, κ.α.

Την Παρασκευή 17/9 πραγματοποιήθηκε η κεντρική πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα