Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρήτη: Ανησυχία στους κατοίκους από τα Ρίχτερ και το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας

Μεγάλη αναστάτωση σε όλη την Κρήτη προκάλεσε ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας και της Σητείας.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή μεγάλες ζημιές. Ωστόσο, η σεισμική δόνηση ήρθε να εντείνει το αίσθημα ανησυχίας των κατοίκων της Κρήτης που ακόμα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του προηγούμενου σεισμού.

Η ανησυχία τους αυτή δεν εκπορεύεται μόνο από τα Ρίχτερ που κάνουν τη γη να «κουνιέται», αλλά και από τα αντανακλαστικά που δείχνει το κράτος, το οποίο είναι ταχύτατο όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους κάθε λογής «επενδυτές», αλλά έως τώρα δεν έχει λύσει τα προβλήματα στέγασης των πληγέντων από τον προηγούμενο σεισμό, που είχε ως επίκεντρο το Αρκαλοχώρι και άλλα χωριά του Ηρακλείου.

sismos423

Η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει ότι η κακοκαιρία θα πλήξει την Περιφέρεια Κρήτης την Πέμπτη. Πρόκειται για την έλευση του καιρικού συστήματος με το όνομα «Μπάλλος», που κύρια χαρακτηριστικά θα έχει τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Η αγωνία για τους σεισμόπληκτους του νομού Ηρακλείου είναι έκδηλη, καθώς διαμένουν σε σκηνές και ακόμα περιμένουν για οικίσκους, ενώ χρειάζεται να διαπιστωθεί αν ο νέος σεισμός προκάλεσε προβλήματα σε κατοικίες.