Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λάρισα: Για έβδομη μέρα με βάρκες στους δρόμους οι κάτοικοι στη Γιάννουλη (ΦΩΤΟ)

«Μάχη» με το νερό στις πλημμυρισμένες περιοχές του Νομού Λάρισας δίνουν κάτοικοι ώστε να αντιμετωπιστεί το πλημμυρικό φαινόμενο που έχει καταστροφικές συνέπειες σε καλλιέργειες, σπίτια και υποδομές.

Στη συνοικία της Γιάννουλης, που έχει εκκενωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, τα νερά πλημμυρίζουν για έβδομη μέρα τους δρόμους και τις εργατικές κατοικίες, κατάσταση που έχει ενταθεί με την εμφάνιση του φαινομένου της νέας κοίτης που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των νερών που έφτασαν στη Λάρισα από τις γειτονικές πεδιάδες.

Το ρεύμα στην περιοχή είναι κομμένο.

Το μέγεθος των προβλημάτων στον νομό είναι τεράστιο, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν χωριά αποκλεισμένα σε αρκετούς δήμους, ενώ οι καλλιέργειες έχουν καταστραφεί στο σύνολό τους.

Ελλείψεις υπάρχουν σε είδη πρώτης ανάγκης, πρόβλημα που εντοπίζεται σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα.

Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί ακόμα η απομάκρυνση των νεκρών ζώων σε αρκετές περιοχές της επαρχίας, ενώ μεγάλος αγώνας γίνεται για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των διεκδικήσεων, σήμερα στη Γιάννουλη στις 5 μ.μ., θα γίνει συνέλευση κατοίκων των παλιών και νέων εργατικών Κατοικιών στην αυλή του 14ου Δημοτικού Σχολείου της Λάρισας, επί της οδού Κοζάνης, δίπλα από το άγαλμα του Ιπποκράτη.

Πηγή: 902.gr