Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλία: «Μου δόθηκε η εντολή να κάνω παρέμβαση», αναφέρει ο χωματουργός που έσπασε το ανάχωμα

Μορ­φή χιο­νο­στι­βά­δας έχουν λάβει οι εξε­λί­ξεις και οι απο­κα­λύ­ψεις σχε­τι­κά με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες πως στη Θεσ­σα­λία έγι­ναν «χει­ρουρ­γι­κές τομές» σε φράγ­μα­τα, προ­κει­μέ­νου να μην πλημ­μυ­ρή­σουν πόλεις, όπως η Καρ­δί­τσα και η Λάρισα.

Την ώρα που έχουν πάρει τη νομι­κή οδό οι καταγ­γε­λί­ες ότι το φράγ­μα του Ενι­πέα έσπα­σε εσκεμ­μέ­να, ιδιο­κτή­της χωμα­τουρ­γι­κού μηχα­νή­μα­τος παρα­δέ­χθη­κε στην τηλε­ό­ρα­ση του Alpha ότι ο ίδιος έκα­νε «παρέμ­βα­ση» στο φράγ­μα του ποτα­μού Καλέν­τζη, λίγο έξω από τον Παλαμά.

«Μου δόθη­κε εντο­λή να κάνω παρέμ­βα­ση. Η εντο­λή μού δόθη­κε από εκεί που είμαι μισθω­μέ­νος. Εμάς μας επι­τάσ­σει για επι­φυ­λα­κή η Περι­φέ­ρεια. Σας είπα ακρι­βώς τι γίνε­ται και από πού παίρ­νου­με τις εντο­λές μας και από πού είμα­στε καθο­δη­γού­με­νοι. Έγι­νε κάποια ελεγ­χό­με­νη τομή…», ανέ­φε­ρε χαρακτηριστικά..

Από την πλευ­ρά τους, οι αρμό­διες αρχές αρνού­νται ότι έδω­σαν εντο­λές για σπά­σι­μο φραγμάτων.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι χθες, τριά­ντα κάτοι­κοι του κατε­στραμ­μέ­νου χωριού της Φαρ­κα­δό­νας, κατέ­θε­σαν ομα­δι­κή μήνυ­ση καταγ­γέλ­λο­ντας ότι το φράγ­μα του Ενι­πέα έσπα­σε εσκεμ­μέ­να, με τη μήνυ­ση να στρέ­φε­ται κατά όλων των αρμο­δί­ων Αρχών, ανά­με­σά τους και το υπουρ­γείο Κλι­μα­τι­κής Κρί­σης και Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας. Μάλι­στα, ο δικη­γό­ρος των ενα­γό­ντων κατη­γό­ρη­σε ευθέ­ως την τοπι­κή αυτο­διοί­κη­ση ότι έσπα­σε το φράγ­μα του ποτα­μού προ­κει­μέ­νου να σωθεί η Καρ­δί­τσα από τα ορμη­τι­κά νερά και με απο­τέ­λε­σμα τα νερά των πλημ­μυ­ρών να πνί­ξουν τα γύρω χωριά.

Εξάλ­λου, σήμε­ρα, ήρθε η πρώ­τη παραγ­γε­λία για έρευ­να από την Εισαγ­γε­λέα του Αρεί­ου Πάγου προς τους εισαγ­γε­λείς των πλη­γει­σών περιο­χών, με ζητού­με­νο το ενδε­χό­με­νο ευθυ­νών των εμπλε­κό­με­νων περι­φε­ρειών και δήμων. Μετα­ξύ άλλων, επι­ση­μαί­νε­ται ότι θα πρέ­πει να διε­ρευ­νη­θεί «αν αλη­θεύ­ουν οι καταγ­γε­λί­ες ότι η Περι­φέ­ρεια Θεσ­σα­λί­ας ή ο Δήμος Καρ­δί­τσας (ή από κοι­νού) προ­χώ­ρη­σαν σε παρέμ­βα­ση στο φράγ­μα του ποτα­μού Καρά­μπα­λη ή οπου­δή­πο­τε αλλού, προ­κει­μέ­νου να προ­στα­τεύ­σουν από την πλημ­μύ­ρα τον Δήμο Καρδίτσας…».

Πηγή: efsyn.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο