Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μ. Κομνηνάκα: Η κυβερνητική τροπολογία για την αποκατάσταση στη Θεσσαλία στρώνει το τραπέζι για φαγοπότι των ομίλων (VIDEO)

Το κρι­τή­ριο του κέρ­δους των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων στον βωμό του οποί­ου θυσιά­ζε­ται η προ­στα­σία του λαού, η ανθρώ­πι­νη ζωή και περιου­σία, το περι­βάλ­λον περι­λαμ­βά­νει η τρο­πο­λο­γία που κατέ­θε­σε το υπουρ­γείο Υπο­δο­μών για την απο­κα­τά­στα­ση των πλη­γέ­ντων περιο­χών στη Θεσ­σα­λία, όπως τόνι­σε η βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνη­νά­κα μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βουλής.

Χαρα­κτή­ρι­σε την τρο­πο­λο­γία «πρό­κλη­ση», καθώς, όπως είπε, στρώ­νει το τρα­πέ­ζι για το μεγά­λο φαγο­πό­τι των μεγά­λων κατα­σκευα­στι­κών ομί­λων και γι’ αυτό το ΚΚΕ την κατα­ψη­φί­ζει συνο­λι­κά, παρό­τι συμ­φω­νεί με άλλες δια­τά­ξεις για κάποιες ενι­σχύ­σεις στους πληγέντες.

Σχε­τι­κά με τη συζή­τη­ση για το νομο­σχέ­διο του υπουρ­γεί­ου Δικαιο­σύ­νης για την «δικα­στι­κή αστυ­νο­μία», σημεί­ω­σε ότι επι­βε­βαιώ­θη­κε ότι ότι η εισα­γω­γή του νομο­σχε­δί­ου ήταν ανα­ντί­στοι­χη της επι­και­ρό­τη­τας και γι’ αυτό επι­κρά­τη­σε η τερά­στια κατα­στρο­φή στη Θεσσαλία.

Βέβαια, τόνι­σε, και εκεί η κυβέρ­νη­ση και οι κυβερ­νη­τι­κοί βου­λευ­τές βρέ­θη­καν ανα­ντί­στοι­χοι, επι­κα­λού­με­νοι μετε­ω­ρο­λο­γι­κές, θεο­λο­γι­κές και μυθο­λο­γι­κές ανα­λύ­σεις για να κρύ­ψουν τις εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες και τον κύριο ένοχο.

Για να κρύ­ψουν για­τί το αστι­κό κρά­τος είναι επι­λε­κτι­κά αδύ­να­μο να προ­στα­τέ­ψει τον λαό από τα φυσι­κά φαι­νό­με­να και κάθε φορά χάνο­νται ανθρώ­πι­νες ζωές, περιου­σί­ες, δάση.

Όπως είπε η Μ. Κομνη­νά­κα, κοι­νό νήμα που ενώ­νει τις κατα­στρο­φές που επα­να­λαμ­βά­νο­νται είναι η πολι­τι­κή όλων των κυβερ­νή­σε­ων και της ΕΕ που θυσιά­ζει τα ανα­γκαία μέτρα προ­στα­σί­ας της ανθρώ­πι­νης ζωής για να προ­στα­τέ­ψει τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά κέρδη.

Σχε­τι­κά με την τρο­πο­λο­γία που κατέ­θε­σε το ΠΑΣΟΚ, ξεκα­θά­ρι­σε ότι μπλό­κο στον φασι­σμό και στα απο­κρου­στι­κά μορ­φώ­μα­τα μπο­ρεί να βάλει μόνο το εργα­τι­κό λαϊ­κό κίνη­μα με τη δρά­ση του.

Αντί­θε­τα, οι ρυθ­μί­σεις που επι­κα­λού­νται τον τρο­μο­νό­μο στο όνο­μα της αντι­με­τώ­πι­σης ενός υπαρ­κτού προ­βλή­μα­τος, είναι επι­κίν­δυ­νες για­τί ανοί­γουν κερ­κό­πορ­τες για να χτυ­πη­θεί το εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα. Ως εκ τού­του το ΚΚΕ δεν θα μπο­ρού­σε να την στη­ρί­ξει. Σημειώ­νε­ται ότι η κυβέρ­νη­ση την απέρριψε.

Τέλος, σχε­τι­κά με τρο­πο­λο­γία του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρ­γη­ση του ακα­τα­δί­ω­κτου σε τρα­πε­ζί­τες, την οποία η κυβέρ­νη­ση επί­σης απέρ­ρι­ψε, η Μ. Κομνη­νά­κα δήλω­σε ότι το ΚΚΕ θα την στή­ρι­ζε, ωστό­σο σημεί­ω­σε την υπο­κρι­σία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επί δια­κυ­βέρ­νη­σής τους υπήρ­ξαν παρό­μοιες ρυθμίσεις.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο