Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λήμνος: Με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον Νίκο Ρόκκο η ΤΕ του ΚΚΕ

Δύο μέρες πριν αλλάξει ο χρόνος, το βράδυ του Σαββάτου 30 Δεκέμβρη 2023, βρέθηκε νεκρός ο Νίκος Ρόκκος, κοινοτάρχης της Κοινότητας Καλλιόπης Λήμνου, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και αδελφός του γνωστού τραγουδιστή – τραγουδοποιού Στέλιου Ρόκκου. Ο Νίκος, 50 χρόνων, πατέρας 3 παιδιών, είχε πάει για ψάρεμα, μια δραστηριότητα που λάτρευε και ασκούσε και επαγγελματικά, και άργησε να επιστρέψει, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του. Στη συνέχεια η σορός του εντοπίστηκε, λίγο πριν τις 11 το βράδυ, στην παραλία Αμνίου – Αγιος Γεώργιος στην περιοχή της κοινότητας Παναγιά. Τα αίτια αυτής της τραγικής εξέλιξης είναι υπό διερεύνηση. Πριν 2,5 χρόνια η οικογένεια είχε θρηνήσει και τον επίσης 50 ετών Κώστα Ρόκκο, αδελφό των Νίκου και Στέλιου, που είχε «φύγει» ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς.

Η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και φίλους του Νίκου Ρόκκου για την απροσδόκητη απώλειά του, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η απώλειά του είναι οδυνηρή και προκαλεί μεγάλη θλίψη σε όλα τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος.

Η σπίθα της αμφισβήτησης και ο αγώνας του για μια δίκαιη κοινωνία τον ακολουθούσε στη ζωή του. Η ανάγκη να δράσει, κόντρα στη λογική του συμβιβασμού, για να δει τον τόπο του να καλυτερεύει, οι ριζωμένες μνήμες του πατέρα του και οι αγωνιστικές καταβολές της οικογένειάς του, σε συνδυασμό με τη μαχητική προσωπικότητά του, τον έκαναν τόσο ξεχωριστό και αγαπητό. Η ικανότητά του να συσπειρώνει, να διεκδικεί το δίκιο για τον λαό, για τον τόπο του, αλλά και η αποφασιστικότητά του να μπει μπροστά και όχι να μένει θεατής των εξελίξεων, τον οδήγησε στην απόφαση να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και μάλιστα να εκλεγεί ως πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιόπης, με το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Λήμνου που στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Χωρίς να αφήσει μέρα χαμένη, άλλωστε, με γνώμονα τη συλλογικότητα, την κοινωνική ευθύνη και το προσωπικό του μεράκι, ήδη είχε προχωρήσει στη δημιουργία στεκιού για τους ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού.

Μπορεί ο Νίκος να μην πρόλαβε να συνεχίσει τον αγώνα του, αλλά η σκέψη του και η καρδιά του θα συνεχίσουν μέσα από την προσπάθεια του Κόμματος να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ούτως ώστε ο λαός μας, οι νησιώτες να ζουν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, να απολαμβάνουν αυτά που παράγουν, να βλέπουν τον τόπο τους να προοδεύει, να έχουν δικαίωμα στην αναψυχή, να έχουν πρόσβαση στον πολιτισμό».

Τον «αγαπητό σε όλο τον κόσμο, με αναπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης» Νίκο Ρόκκο αποχαιρετά και η «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνοντας ότι δυστυχώς «δεν πρόλαβε να κάνει πράξη τα σχέδιά του για το χωριό του και όχι μόνο, που εκφράζονται μέσα από το πρόγραμμα της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, παρόλο που είχε φροντίσει να δημιουργήσει στέκι ψυχαγωγίας για τους ηλικιωμένους του χωριού του, πριν ακόμα αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Κοινότητας».

Τον Νίκο αποχαιρέτησαν και οι συνάδελφοί του από τον Αλιευτικό Σύλλογο Λήμνου.

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλαξαν το ποδόσφαιρο – Γιάννης Γεωργάκης