Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λιμάνι Πειραιά: Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της COSCO

Aνθρώπινο ποτάμι ο κόσμος που βρέθηκε στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, για να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα των εργατών της COSCO, οι οποίοι αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μέτρα προστασίας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με την ανάγνωση των μηνυμάτων αλληλεγγύης από σωματεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Χειροκροτήματα απέσπασε η ανακοίνωση οτι αυτή την ώρα στην Κωνσταντινούπολη γίνεται κινητοποίηση στην COSCO απο το Συνδικάτο Μεταφορών της Τουρκίας.

Ενός λεπτού σιγή για τον Δημήτρη

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εργαζόμενου Δημήτρη Δαγκλή, που σκοτώθηκε στο εργατικό δυστύχημα στην COSCO, κρατήθηκε στη μεγάλη παναττική συγκέντρωση. Ακολούθησε παρατεταμένο χειροκρότημα, ενώ από δεκάδες στόματα ακούστηκε η λέξη «Αθάνατος».

Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται και η αδερφή του Δημήτρη Δαγκλή, η οποία έγινε δεκτή με δυνατό χειροκρότημα.

kinhtopoihsh cosco 21

 

#οι_ζωές_των_εργατών_μετράνε

Με νέα 24ωρη απεργία, την τρίτη κατά σειρά, από την περασμένη Δευτέρα που έχασαν τον συνάδελφό τους Δημήτρη Δαγκλή στο εργασιακό γκέτο της COSCO λόγω της έλλειψης ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων προστασίας της ζωής τους, οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΣΕΜΠO, στο λιμάνι του Πειραιά κλιμακώνουν τον αγώνα τους.

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης βρίσκονται στην πύλη του ΣΕΜΠΟ και περιφρουρούν την απεργία τους διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά τους, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για να γυρίζουν όρθιοι στα σπίτια τους, στις οικογένειές τους μετά το μεροκάματο.

Στο πλευρό τους σε αυτόν τον αγώνα έχουν Σωματεία και φορείς του Πειραιά, και όχι μόνο, που εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Χιλιάδες μηνύματα στήριξης στους απεργούς για τα δίκαια αιτήματά τους εκφράζονται και μέσω του twitter καθώς το #οι_ζωές_των_εργατών_μετράνε έχει αναδειχθεί σε ιδιαίτερα δημοφιλές hashtag.

Με πληροφορίες από 902.gr

che guevara 008