Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με προσωρινή διαταγή, απαγορεύτηκε στον Νίκο να λέει ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας απαγόρευσε σήμερα στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης» με την επίκληση ότι είναι γιος του Μίκη. Η συγκεκριμένη  διαταγή είναι προσωρινή, ενώ η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η κόρη του συνθέτη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, θα ειδκικαστούν στις 30 Νοέμβρη.    

mikis apofasi

Ο 54χρονος σήμερα Νίκος Κουρής χρησιμοποιούσε τα τελευταία χρόνια το όνομα Θεοδωράκης, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή ενώ με αυτό εμφανίζεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χθες εκδικάστηκε η αίτηση της κόρης του μεγάλου δημιουργού για λήψη προσωρινών μέτρων κατά του Νίκου Κουρή που είναι γνωστός με το όνομα Νίκος Θεοδωράκης εδώ και πολλά χρόνια και εμφανίζεται ως γιος, εκτός γάμου, του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ζήτησε με σχετική αίτησή της τη λήψη προσωρινής διαταγής ώστε ο Νίκος Κουρής να μη χρησιμοποιεί το επώνυμο Θεοδωράκης, παρ’ όλο που το χρησιμοποιούσε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα εν γνώσει του Μίκη και όταν αυτός ήταν εν ζωή.

Η χθεσινή εκδίκαση για λήψη προσωρινών μέτρων ήταν τυπική καθώς ο εγκαλούμενος κλήθηκε να αποδείξει αν χρησιμοποιεί νόμιμα το όνομα αυτό (αν έχει δηλαδή αναγνωριστεί από τον Μίκη ως γιος του ή αν έχει λάβει αυτό το επώνυμο με δικαστική απόφαση).

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων