Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με τον παλαιστινιακό λαό, για ελεύθερη Παλαιστίνη, χωρίς αστερίσκους

Όταν είσαι πατημένος μέχρι τον λαιμό, όταν έχεις χιλιάδες Παλαιστίνιους νεκρούς αμάχους από ένα κράτος κατοχικό, το Ισραήλ, που έχει επιβάλει ένα καθεστώς απαρτχάιντ ειδικά στη Λωρίδα της Γάζας, όταν έχεις δολοφονίες, βιασμούς που αποκαλύπτονται κάθε μέρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όταν έχεις το Ισραήλ που στερεί βασικές ανάγκες για τον άνθρωπο, όπως είναι η πρόσβαση στο νερό, ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να επιλέξει τα μέσα εκείνα που θα αντιπαρατεθεί με αυτή την κατάσταση για να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.

Όταν από τις 7 Οκτώβρη βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοφανής σφαγή Παλαιστινίων, με αγριότητα που παραπέμπει στις πιο μαύρες εποχές της ανθρώπινης ιστορίας, χρέος κάθε πολίτη είναι η έκφραση καταδίκης του Ισραήλ και αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους.

Το Ισραήλ δεν είναι σε άμυνα. Δολοφονεί και εξοντώνει τον Παλαιστινιακό λαό. Και αυτή τη σφαγή όπως και τις προηγούμενες το Ισραήλ τις δικαιολογεί στο όνομα της τρομοκρατίας.

Την οποιαδήποτε παλαιστινιακή οργάνωση δεν θα κρίνουμε με τα κριτήρια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ. Η Χαμάς, ασχέτως με την άποψη που έχουμε με αυτή, είναι μια οργάνωση που για ιστορικούς λόγους συσπειρώνει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του Παλαιστινιακού λαού.

Πριν το 1987, η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού, ο ίδιος ο Αραφάτ, από το Ισραήλ χαρακτηριζόταν τρομοκρατία. Σήμερα χρησιμοποιεί τη Χαμάς. Αυτό όμως που θέλουν το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του, είναι να χαρακτηριστεί ως τρομοκρατικός ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού και να αναγνωριστεί ότι το δικαίωμα στη βία το έχει μονομερώς ο κατακτητής και όχι αυτός που υφίσταται την κατοχή.

Όλοι αύριο Κυριακή 29/12 στη μεγάλη συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας στις 12:00 και στην πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία, για να σταματήσει η σφαγή των Παλαιστινίων.

Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα. Δε θα παγιδευτούμε στις κυρίαρχες αφηγήσεις και ερμηνείες.

Οι Χαλασοχώρηδες, Μια πολιτική σάτιρα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη