Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Αποτροπιασμός από την ισραηλινή επίθεση — Να δυναμώσει ο αγώνας για να σταματήσει η σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Σε ανα­κοί­νω­ση του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κλι­μά­κω­ση της ισραη­λι­νής επί­θε­σης σε βάρος του παλαι­στι­νια­κού λαού σημειώνει:

«Μετά από τον πολυ­ή­με­ρο απο­κλει­σμό και τους δολο­φο­νι­κούς βομ­βαρ­δι­σμούς στην πολύ­πα­θη Λωρί­δα της Γάζας, το κρά­τος — δολο­φό­νος του Ισρα­ήλ και η αντι­δρα­στι­κή κυβέρ­νη­ση Νετα­νιά­χου, με τη στή­ρι­ξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, προ­χώ­ρη­σε σε ολο­μέ­τω­πη στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση, με αερο­πο­ρι­κές, ναυ­τι­κές και χερ­σαί­ες δυνά­μεις, δολο­φο­νώ­ντας τον παλαι­στι­νια­κό λαό. Πρό­κει­ται για ένα ακό­μα μεγά­λο έγκλη­μα-γενο­κτο­νία, με χιλιά­δες νεκρούς, σακα­τε­μέ­νους, προ­κα­λώ­ντας τερά­στιο κύμα προ­σφυ­γιάς και ξεριζωμού.

Το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει με απο­τρο­πια­σμό την ισραη­λι­νή επί­θε­ση και καταγ­γέλ­λει την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ που στη­ρί­ζει την ισραη­λι­νή σφα­γή απορ­ρί­πτο­ντας ακό­μη κι αυτά τα ψηφί­σμα­τα στον ΟΗΕ για “κατά­παυ­ση του πυρός”. Είναι με τη μεριά του “ληστή” και “εγκλη­μα­τία” και εμπλέ­κει τη χώρα στους αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κούς σχε­δια­σμούς, στο πλευ­ρό της στρα­τιω­τι­κής μηχα­νής του Ισρα­ήλ. Παρα­δί­νου­με, στην κρί­ση του λαού, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τις ακρο­δε­ξιές — φασι­στι­κές δυνά­μεις που, με τις κατά­πτυ­στες τοπο­θε­τή­σεις τους από την αρχή, με την υιο­θέ­τη­ση των ανι­στό­ρη­των προ­σχη­μά­των του Ισρα­ήλ και τις πολι­τι­κές των ίσων απο­στά­σε­ων και της εξί­σω­σης θύτη και θύμα­τος, έδω­σαν άλλο­θι στο κατο­χι­κό κράτος.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεο­λαία να δυνα­μώ­σουν τον αγώ­να για να στα­μα­τή­σει η σφα­γή των Παλαι­στι­νί­ων στη Λωρί­δα της Γάζας, να κατα­δι­κα­στεί μαζι­κά το έγκλη­μα που δια­πράτ­τει το κατο­χι­κό κρά­τος του Ισρα­ήλ, να εκφρα­στεί μαχη­τι­κά η αλλη­λεγ­γύη στον παλαι­στι­νια­κό λαό. Να ενώ­σου­με τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου που κι αυτοί εκδη­λώ­νουν με μαχη­τι­κό και συγκι­νη­τι­κό τρό­πο την αλλη­λεγ­γύη τους στον Παλαι­στι­νια­κό λαό, για να ακου­στεί ακό­μη πιο βρο­ντε­ρά η απαί­τη­ση για “Λευ­τε­ριά στην Παλαιστίνη”.

Δεν υπάρ­χει άλλη λύση από τη δημιουρ­γία ενός κυρί­αρ­χου, ανε­ξάρ­τη­του και βιώ­σι­μου παλαι­στι­νια­κού κρά­τους, στα σύνο­ρα του 1967, με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ. Αυτή είναι η μόνη σωστή πλευ­ρά της ιστορίας.

 

Οι Χαλα­σο­χώ­ρη­δες, Μια πολι­τι­κή σάτι­ρα του Αλέ­ξαν­δρου Παπαδιαμάντη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο