Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με τον παλαιστινιακό λαό, για ελεύθερη Παλαιστίνη, χωρίς αστερίσκους

Όταν είσαι πατη­μέ­νος μέχρι τον λαι­μό, όταν έχεις χιλιά­δες Παλαι­στί­νιους νεκρούς αμά­χους από ένα κρά­τος κατο­χι­κό, το Ισρα­ήλ, που έχει επι­βά­λει ένα καθε­στώς απαρτ­χάιντ ειδι­κά στη Λωρί­δα της Γάζας, όταν έχεις δολο­φο­νί­ες, βια­σμούς που απο­κα­λύ­πτο­νται κάθε μέρα εδώ και πάρα πολ­λά χρό­νια, όταν έχεις το Ισρα­ήλ που στε­ρεί βασι­κές ανά­γκες για τον άνθρω­πο, όπως είναι η πρό­σβα­ση στο νερό, ο παλαι­στι­νια­κός λαός έχει το δικαί­ω­μα να επι­λέ­ξει τα μέσα εκεί­να που θα αντι­πα­ρα­τε­θεί με αυτή την κατά­στα­ση για να τερ­μα­τι­στεί η ισραη­λι­νή κατοχή.

Όταν από τις 7 Οκτώ­βρη βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη μια πρω­το­φα­νής σφα­γή Παλαι­στι­νί­ων, με αγριό­τη­τα που παρα­πέ­μπει στις πιο μαύ­ρες επο­χές της ανθρώ­πι­νης ιστο­ρί­ας, χρέ­ος κάθε πολί­τη είναι η έκφρα­ση κατα­δί­κης του Ισρα­ήλ και αλλη­λεγ­γύ­ης στους παλαιστίνιους.

Το Ισρα­ήλ δεν είναι σε άμυ­να. Δολο­φο­νεί και εξο­ντώ­νει τον Παλαι­στι­νια­κό λαό. Και αυτή τη σφα­γή όπως και τις προη­γού­με­νες το Ισρα­ήλ τις δικαιο­λο­γεί στο όνο­μα της τρομοκρατίας.

Την οποια­δή­πο­τε παλαι­στι­νια­κή οργά­νω­ση δεν θα κρί­νου­με με τα κρι­τή­ρια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του Ισρα­ήλ. Η Χαμάς, ασχέ­τως με την άπο­ψη που έχου­με με αυτή, είναι μια οργά­νω­ση που για ιστο­ρι­κούς λόγους συσπει­ρώ­νει ένα πολύ μεγά­λο κομ­μά­τι του Παλαι­στι­νια­κού λαού.

Πριν το 1987, η Οργά­νω­ση για την Απε­λευ­θέ­ρω­ση της Παλαι­στί­νης, ο αγώ­νας του παλαι­στι­νια­κού λαού, ο ίδιος ο Αρα­φάτ, από το Ισρα­ήλ χαρα­κτη­ρι­ζό­ταν τρο­μο­κρα­τία. Σήμε­ρα χρη­σι­μο­ποιεί τη Χαμάς. Αυτό όμως που θέλουν το Ισρα­ήλ και οι σύμ­μα­χοί του, είναι να χαρα­κτη­ρι­στεί ως τρο­μο­κρα­τι­κός ο αγώ­νας του Παλαι­στι­νια­κού λαού και να ανα­γνω­ρι­στεί ότι το δικαί­ω­μα στη βία το έχει μονο­με­ρώς ο κατα­κτη­τής και όχι αυτός που υφί­στα­ται την κατοχή.

Όλοι αύριο Κυρια­κή 29/12 στη μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση στο πάρ­κο Ελευ­θε­ρί­ας στις 12:00 και στην πορεία στην ισραη­λι­νή πρε­σβεία, για να στα­μα­τή­σει η σφα­γή των Παλαιστινίων.

Δε θα γίνου­με συνέ­νο­χοι στο έγκλη­μα. Δε θα παγι­δευ­τού­με στις κυρί­αρ­χες αφη­γή­σεις και ερμηνείες.

Οι Χαλα­σο­χώ­ρη­δες, Μια πολι­τι­κή σάτι­ρα του Αλέ­ξαν­δρου Παπαδιαμάντη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο