Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μ. Συντυχάκης: Αποκρουστική αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Γεωργούλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο φόντο της σοβαρής καταγγελίας για την υπόθεση Γεωργούλη, κλιμακώνεται μία αποκρουστική αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε μιλώντας στο «Κόντρα», ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, Μανώλης Συντυχάκης.

Όπως είπε πρόκειται για μία σοβαρή υπόθεση, που πρέπει η δικαιοσύνη να πάει σε βάθος και να ερευνηθούν οι περιπτώσεις που καταγγέλλονται. Ωστόσο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «σηκώνουν ένα άφθονο κουρνιαχτό» ενώ το πραγματικό επίδικο των ημερών είναι άλλο, είναι τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό. «Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι ένα: Αν την επόμενη ημέρα θα έχουμε μία ισχυρή αντιλαϊκή κυβέρνηση, οποιασδήποτε σύνθεσης ή θα είναι μια ανίσχυρη αντιλαϊκή κυβέρνηση και με ένα ισχυρό ΚΚΕ, η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να είναι σε ρόλο ανάσχεσης, που μπορεί να πάει κόντρα σε αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές» επεσήμανε.

Τόνισε πως ως ΚΚΕ δεν πρόκειται να υποταχθούμε σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις και θα φέρουμε στο επίκεντρο τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους.

Υπενθύμισε πως η επόμενη ημέρα έχει προαποφασισμένα μέτρα, όποιος κι αν είναι στη διακυβέρνηση του τόπου, καθώς τα προγράμματα των αστικών κομμάτων μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερού και στάθηκε τόσο στο παράδειγμα των πλειστηριασμών όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη σκυτάλη της πολιτικής που χάραξε στην κυβέρνηση της ΝΔ όσο και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

«Το ΚΚΕ ούτε συμμετοχή, ούτε στήριξη, ούτε ανοχή θα δώσει σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση» ξεκαθάρισε ο Μ. Συντυχάκης και σημείωσε ότι το Κόμμα έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξουσίας «και εκεί μπορεί να συμμετέχει ο λαός. Ας δώσει τη δύναμη σε αυτή τη φάση να παίξει ένα ρόλο ισχυρής λαϊκής αντιπολίτευσης με προοπτική τη διακυβέρνηση του τόπου με πρόγραμμα λαϊκής εξουσίας».

Τέλος, για τα 56 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας ο Μανώλης Συντυχάκης, είπε πως ο αγώνας ενάντια στο σύστημα που εκτρέφει το φασισμό αλλά και στη δικτατορία του κεφαλαίου συνεχίζεται, πως ο λαός πρέπει να μελετά και να βγάζει τα κατάλληλα συμπεράσματα από αυτή την υπόθεση υπογραμμίζοντας πως η επιβολή της δικτατορίας ήταν επιλογή της άρχουσας τάξης της χώρας μας με τις «ευλογίες» των ΗΠΑ.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα