Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκήρυξη εκλογών στις 21 Μάη εισηγήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης στη Κ. Σακελλαροπούλου — Τι ακολουθεί

Την διά­λυ­ση της Βου­λής και την προ­κή­ρυ­ξη εκλο­γών στις 21 Μαΐ­ου ειση­γή­θη­κε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης στην Πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας Κατε­ρί­να Σακελ­λα­ρο­πού­λου στη συνά­ντη­ση τους στο Προ­ε­δρι­κό Μέγαρο.

Ανα­μέ­νο­νται δηλώ­σεις του Κ. Μητσο­τά­κη. Αργό­τε­ρα το από­γευ­μα θα θυρο­κολ­λη­θεί το Προ­ε­δρι­κό Διά­ταγ­μα στη Βου­λή για τη διά­λυ­σή της και την προ­σφυ­γή στις κάλπες.

Με τη θυρο­κόλ­λη­ση του προ­ε­δρι­κού δια­τάγ­μα­τος διά­λυ­σης της Βου­λής στην ανα­το­λι­κή είσο­δο του μεγά­ρου του Κοι­νο­βου­λί­ου, ως είθι­σται από τον φρού­ραρ­χο της Βου­λής, ξεκι­νά­ει επι­σή­μως η προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δος που άτυ­πα εδώ και και­ρό βρί­σκε­ται σε πλή­ρη εξέλιξη.

Στο προ­ε­δρι­κό διά­ταγ­μα θα κατα­γρά­φε­ται επί­σης, τόσο η ημε­ρο­μη­νία διε­ξα­γω­γής των εθνι­κών εκλο­γών, όσο και εκεί­νη της σύγκλη­σης της Βου­λής με τη σύν­θε­ση που θα προ­κύ­ψει από τις κάλ­πες, που εκτι­μά­ται πως θα είναι η Τετάρ­τη 31 Μαΐ­ου. Την ημέ­ρα της σύγκλη­σης θα γίνει η ορκω­μο­σία των βου­λευ­τών και αμέ­σως μετά θα δρο­μο­λο­γη­θούν οι δια­δι­κα­σί­ες για τη συγκρό­τη­ση του προ­ε­δρεί­ου, με την εκλο­γή προ­έ­δρου, αντι­προ­έ­δρων, κοσμη­τό­ρων και γραμματέων.

Η τυπι­κή έναρ­ξη της προ­ε­κλο­γι­κής περιό­δου θα σημά­νει και την αλλα­γή προ­σώ­πων σε δύο κυβερ­νη­τι­κά πόστα, που αν και δεν προ­βλέ­πε­ται από το Σύνταγ­μα έχει εθι­μι­κά καθιε­ρω­θεί: ειδι­κό­τε­ρα, ο υπουρ­γός Επι­κρα­τεί­ας Ακης Σκέρ­τσος, που δεν θα είναι υπο­ψή­φιος για την επό­με­νη Βου­λή, ανα­λαμ­βά­νει καθή­κο­ντα κυβερ­νη­τι­κού εκπρο­σώ­που στη θέση του Γ. Οικο­νό­μου, ενώ παράλ­λη­λα η κ. Καλ­λιό­πη Σπα­νού, σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα, θα ανα­λά­βει ως υπη­ρε­σια­κή υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών το έργο της διε­ξα­γω­γής των βου­λευ­τι­κών εκλο­γών της 21ης Μαΐ­ου, αντι­κα­θι­στώ­ντας, όπως ορί­ζει η νομο­θε­σία, τον υπουρ­γό Εσω­τε­ρι­κών Μάκη Βορί­δη μετά την προ­κή­ρυ­ξη των εκλο­γών. Η κ. Σπα­νού είναι καθη­γή­τρια Διοι­κη­τι­κής Επι­στή­μης στο Τμή­μα Πολι­τι­κής Επι­στή­μης και Δημό­σιας Διοί­κη­σης του Πανε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών. Από το 2003 έως το 2011 είχε υπη­ρε­τή­σει βοη­θός Συνή­γο­ρος του Πολί­τη, ενώ τον Μάιο του 2011 εξε­λέ­γη Συνή­γο­ρος του Πολί­τη από τη Διά­σκε­ψη των Προ­έ­δρων της Βου­λής. Από τη συγκε­κρι­μέ­νη θέση απο­χώ­ρη­σε τον Οκτώ­βριο του 2015.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο