Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεκίνησε η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αβάνα

Ανώτατα στελέχη, γενικοί γραμματείς και εκπρόσωποι των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων που θα συμμετάσχουν στην XXII Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων βρίσκονται ήδη στην Αβάνα για να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.

Όπως αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας στα κοινωνικά του δίκτυα, έφτασαν στην κουβανική πρωτεύουσα εκπρόσωποι της Ελλάδας, Τουρκίας, Ρωσίας, Μπαγκλαντές, Ινδίας,  Ουρουγουάης, Αυστραλίας και οι ΓΓ των ΚΚ Χιλής, Παραγουάης,  Βολιβίας και της Patria Roja του Περού.

Οι σύνεδροι επισκέφτηκαν το Κέντρο Μελέτης Φιντέλ Κάστρο και ενημερώθηκαν επί τόπου, από τους Κουβανούς σ.φους για τη ζωή και το έργο του ιστορικού ηγέτη, επίσης περιηγήθηκαν στο Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας (CIGB) και πληροφορήθηκαν για την εμπειρία δύο γειτονιών υπό μεταμόρφωση: La Corbata και La Timba.

Παράλληλα, θα συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας της συνάντησης, η οποία επικεντρώνεται στην αξιολόγηση των πρωτοβουλιών ψηφισμάτων, διακηρύξεων και δράσεων αλληλεγγύης που προτείνονται για το σχέδιο δράσης.

Η διεθνής αλληλεγγύη του λαού και της κυβέρνησης της Κούβας και η αλληλεγγύη στον ανθρωπιστικό ρόλος του νησιού κατά αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, θα είναι ένας από τους βασικούς άξονες των συζητήσεων. Επίσης, οι σύνεδροι θα ενημερωθούν αναλυτικά για την ενεργή αντίσταση του κουβανικού λαού ενόψει του ιμπεριαλιστικού αποκλεισμού -εμπάργκο.

Δεν θα λείψουν από τις συζητήσεις ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υποστήριξη των δίκαιων υποθέσεων των λαών όπου γης, η αντιπαράθεση με τις ιμπεριαλιστικές δράσεις πολιτικής και ιδεολογικής ανατροπή, με απαραίτητη την ενότητα στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, την επαναστατική σκέψη του Φιντέλ Κάστρο και την υπεράσπιση της ειρήνης και της κυριαρχίας των λαών.

Πηγή