Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανία: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι αδελφοί Κονονόβιτς — Βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό

Ελεύθεροι έπειτα από σχεδόν 9 μήνες φυλάκισης αφέθηκαν οι Μιχαήλ και Αλεξάντερ Κονονόβιτς, αμφότεροι μέλη της Λενι­νι­στι­κής Κομ­μου­νι­στι­κής Ένω­σης Νεο­λαί­ας της Ουκρα­νί­ας που είχαν συλληφθεί από τις αντιδραστικές αρχές του Κιέβου τον περασμένη Μάρτη.

Σύμφωνα με το λευκορωσικό πόρταλ «sb.by», τα δύο αδέρφια έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, φέροντας ηλεκτρονικό πομπό στον αστράγαλο προκειμένου να ελέγχεται κάθε κίνησή τους, ενώ  η επόμενη ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 14 Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με την συντάκτρια του «sb.by», είναι πολύ πιθανό οι ουκρανικές αρχές να μην κατάφεραν να «δέσουν», όπως θα ήθελαν, το κατασκευασμένο κατηγορητήριο με αποτέλεσμα να αναγκαστούν στην προσωρινή απελευθέρωση των Κονονόβιτς προκειμένου να ξαναδούν τα στοιχεία. Σημειώνεται ότι σε αρκετές δικαστικές ακροάσεις, μάρτυρες κατηγορίας που είχαν αναγγελθεί δεν εμφανίστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Α’ Γραμματέας της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας της Ουκρανίας, Μιχαήλ Κονονόβιτς και ο αδελφός του Αλεξάντερ συνελήφθησαν αναίτια από τις ουκρανικές αρχές στις 7 Μάρτη, στο πλαίσιο των αντικομμουνιστικών διώξεων και απαγορεύσεων που εντείνονται εδώ και χρόνια στη χώρα. Και οι δύο τους είναι στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, το οποίο έχει τεθεί εκτός νόμου με βάση την αντικομμουνιστική νομοθεσία του 2014 που ισχύει στη χώρα.

Πηγή: idcommunism.com

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα