Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Νετανιάχου επιβεβαιώνει την επερχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε την σχεδιαζόμενη έναρξη της επίθεσης στη Ράφα, ενώ σε ένα κρεσέντο υποκρισίας ισχυρίστηκε ότι η επίθεση θα γίνει αφότου δοθεί η δυνατότητα στους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη, χωρίς ωστόσο να πεί που θα πάνε οι χιλιάδες εκτοπισμένοι που έχουν καταφύγει στο νοτιότερο άκρο της Λωρίδας της Γάζας.

«Θα πολεμήσουμε μέχρι την ολοκληρωτική επικράτηση, κάτι που περιλαμβάνει επίσης την ανάληψη ισχυρής δράσης στη Ράφα, αφότου επιτρέψουμε στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει το πεδίο των μαχών», ανέφερε ο Νετανιάχου σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram.

Περίπου 1,4 εκατ. Παλαιστίνιοι συνωστίζονται στη Ράφα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, καθώς η πόλη αυτή έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό εκτοπισμένων. Η Ράφα αποτελεί το μόνο μεγάλο αστικό κέντρο στη Λωρίδα της Γάζας όπου ο ισραηλινός στρατός δεν έχει εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επιχείρηση μετά την έναρξη του πολέμου κατά της Χαμάς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε και σήμερα πως μια ισραηλινή στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας θα προκαλέσει «ανυπολόγιστη καταστροφή» και πλήρη κατάρρευση του συστήματος Υγείας. Ήδη η ικανότητα του ΠΟΥ να διανείμει ιατρική βοήθεια στη Γάζα είναι περιορισμένη, επειδή πολλά από τα αιτήματά του συναντούν άρνηση.

ℹ️  ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP
via 902.gr

Ξεκίνησε το μακελειό στη Ράφα από το Ισραήλ