Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεκίνησε το μακελειό στη Ράφα από το Ισραήλ

Η σφα­γή των Παλαι­στι­νί­ων από το κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ συνε­χί­ζε­ται χωρίς τελειω­μό, καθώς στη διάρ­κεια της νύχτας πολ­λές περιο­χές της Ράφα, της πόλης στη νότια Λωρί­δα της Γάζας, στα σύνο­ρα με την Αίγυ­πτο, όπου έχουν κατα­φύ­γει σχε­δόν 1,5 εκατ. άμα­χοι, βομ­βαρ­δί­στη­καν σφο­δρά από ισραη­λι­νά πολε­μι­κά αερο­σκά­φη και πλοία, με τον πρό­σφα­το απο­λο­γι­σμό να κάνει λόγο για περί­που 100 νεκρούς, σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο Υγεί­ας της Γάζας.

Ενό­ψει της χερ­σαί­ας επέμ­βα­σης του ισραη­λι­νού στρα­τού στην πόλη, την οποία έχει προ­α­ναγ­γεί­λει ο Νετα­νιά­χου, το Ισρα­ήλ βομ­βάρ­δι­σε στη διάρ­κεια της νύχτας ένα τζα­μί στη Σαμπού­ρα και το τέμε­νος Αλ Χού­ντα στον καταυ­λι­σμό Γιά­μπνα, όπου έχουν βρει κατα­φύ­γιο δεκά­δες άνθρω­ποι. Στό­χος έγι­ναν επί­σης περιο­χές της πόλης που είναι κοντά στα σύνο­ρα με την Αίγυπτο.

Οι τραυ­μα­τί­ες μετα­φέρ­θη­καν στο Νοσο­κο­μείο του Κου­βέιτ στη Ράφα, ενώ εκα­το­ντά­δες άλλοι άνθρω­ποι φέρε­ται να κατέ­φυ­γαν επί­σης στο νοσο­κο­μείο ανα­ζη­τώ­ντας κατα­φύ­γιο από τους ισραη­λι­νούς βομ­βαρ­δι­σμούς. Υπήρ­ξαν επί­σης ανα­φο­ρές για σφο­δρό βομ­βαρ­δι­σμό στις περιο­χές γύρω από το νοσο­κο­μείο. Ο διευ­θυ­ντής του είπε πως «το νοσο­κο­μείο είναι γεμά­το με τραυ­μα­τί­ες σε μια πολύ επι­κίν­δυ­νη κατά­στα­ση και δεν υπάρ­χουν αρκε­τά φάρ­μα­κα», σύμ­φω­να με το πρα­κτο­ρείο Wafa.

Η Χαμάς δήλω­σε ότι οι σφο­δροί αερο­πο­ρι­κοί βομ­βαρ­δι­σμοί που εξα­πέ­λυ­σε ο στρα­τός του Ισρα­ήλ στη Ράφα απο­τε­λούν τη συνέ­χεια του «γενο­κτο­νι­κού πολέ­μου» που διε­ξά­γει και της προ­σπά­θειας βίαιου εκτο­πι­σμού του παλαι­στι­νια­κού λαού.

Το επί­ση­μο παλαι­στι­νια­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων WAFA, επι­κα­λού­με­νο προ­σω­πι­κό των υπη­ρε­σιών υγεί­ας της Χαμάς στη Λωρί­δα της Γάζας, μετέ­δω­σε πως του­λά­χι­στον 52 άμα­χοι σκο­τώ­θη­καν στους βομβαρδισμούς.

Το τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο Αλ Τζα­ζί­ρα του Κατάρ μετα­δί­δει από την πλευ­ρά του πως του­λά­χι­στον 63 άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν. Δεκά­δες άλλοι είναι τραυματίες.

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο