Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παλαιστίνη “μια κουβανική υπόθεση” διαμηνύουν από το νησί της επανάστασης

Κατά τη διάρκεια των 10άδων εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, αναγνωρίστηκε το θάρρος όσων αντιστέκονται κάτω στην ισραηλινή επιθετκότητα.

Η Κούβα σταθερά στη σωστή πλευρά της ιστορίας _ στο πλευρό της Παλαιστίνης

Η οικογένειά του αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι. Το σπίτι βομβαρδίστηκε. Φίλοι, γείτονες και γνωστοί έχουν πεθάνει από τις βόμβες θανάτου που το Ισραήλ, από τις 7 Οκτωβρίου φέτος _αλλά και τόσες άλλες φορές στο παρελθόν, δεν σταμάτησε να εκτοξεύει στην παλαιστινιακή γη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία αναγνωρίστηκε το θάρρος όσων αντιστέκονται στην ισραηλινό επιθετικότητα, ήταν παρόντες ο Jorge Luis Broche Lorenzo, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος και επικεφαλής του Departamento de Atención al sector social (Τομέα Προσοχής κοινωνικών θεμάτων), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Jorge Luis Perdomo Dilella. ο πρώτος γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος στην Αβάνα, Luis Antonio Torres Iribar, η επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών, Aylin Álvarez García και πολλοί άλλοι ηγέτες.

ΥπΕξ Κούβας: Μια δίκαιη και διαρκής ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι επείγουσα αναγκαιότητα _με αυτοδιάθεση του παλαιστινιακού λαού και δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου Κράτους

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Murid Abu Khater, ενός φοιτητή ιατρικής στην Κούβα που προέρχεται από το στρατόπεδο προσφύγων Al Buraij στη Λωρίδα της Γάζας, μια περιοχή που, προς έκπληξη όλου του κόσμου, δέχεται (ανεξέλεγκτα και ασταμάτητα) βόλια μίσους ανάρμοστα με τον 21ο αιώνα, μύδρους _χρόνια τώρα ενάντια σ’ αυτό που θα θέλαμε να ονομάσουμε ανθρωπότητα.

Ευχαριστεί την Κούβα από τη Λατινική Αμερικανική Σχολή Ιατρικής στην Αβάνα, για την αλληλεγγύη της στην υπεράσπιση της υπόθεσης της ανεξαρτησίας του λαού της, που το μικρό νησί «γονυκλινές» δίνει καθημερινά _όπως και σ΄αυτή την 29η  Νοεμβρίου, τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό, που στην Κούβας έλαβε χώρα πρώτη φορά πριν 46 χρόνια -το  1977.

Maher Altilbani, φοιτητής, από τη Λωρίδα της Γάζας _Foto: Endrys Correa Vaillant

Ο Maher Altilbani, δευτεροετής φοιτητής ιατρικής από τη Λωρίδα της Γάζας, υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους ότι τα αίτια της ισραηλινής κλιμάκωσης των επιθέσεων δεν έχουν, ούτε στο ελάχιστο επιλυθεί. «Όσο ζει ένας Παλαιστίνιος, ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί η ανεξαρτησία», είπε.

Η αλληλεγγύη των νέων του νησιού με αυτά τα λόγια επικυρώθηκε από τον Julio Emilio Morejón Pérez, Εθνικό Πρόεδρο της Πανεπιστημιακής Ομοσπονδίας Φοιτητών, ο οποίος τόνισε τη συνέχεια της υποστήριξής μας προς τους Παλαιστινίους γιατί «ως νέοι Κουβανοί και εκ φύσεως επαναστάτες, αρνούμαστε να παραμείνουμε παθητικοί θεατές, ενώ χιλιάδες ζωές είναι θύματα του Σιωνισμού».

Πηγή _και τίτλος ανάρτησης
“Παλαιστίνη: μια κουβανική υπόθεση”
granma
επίσημο όργανο της ΚΕ του ΚΚ Κούβας