Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παλαιστίνη: Χιλιάδες τα νεκρά και τραυματισμένα παιδιά από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών Παλαιστινίων από τους βομβαρδισμούς και στρατιωτικές επιχειρήσεις του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ. Mόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν χάσει τη ζωή τους 266 Παλαιστίνιοι από τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ, μεταξύ αυτών και 117 παιδιών.

Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων έφτασε στους 4.561 και των τραυματιών στους 14.245 από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με του παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε σήμερα ότι από την 7η Οκτωβρίου οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας είχαν ως συνέπεια τον θάνατο 4.651 Παλαιστινίων, εκ των οποίων το 40% ήταν παιδιά.

Ενώ από τους περισσότερους από τους 14.245 Παλαιστίνιους που τραυματίστηκαν, το 70% από αυτούς να είναι γυναίκες και παιδιά.

Σημειώνεται πως το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις στο βόρειο τμήμα της Γάζας, ενώ απείλησε ότι όποιος παραμείνει, θα θεωρηθεί «συμπαθών της τρομοκρατίας».

Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι έλαβαν νέες προειδοποιήσεις από τον στρατό του Ισραήλ να απομακρυνθούν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προς το νότιο, με την προσθετη προειδοποίηση ότι αν δεν το πράξουν, ενδέχεται να θεωρηθούν υποστηρικτές «τρομοκρατικής οργάνωσης».

Το μήνυμα αυτό μεταδόθηκε με φυλλάδια τα οποία έφεραν το όνομα και τον λογότυπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) και εστάλη μέσω ηχητικών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων στη Γάζα.

«Επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Γάζας. Η παρουσία σας βόρεια της Γουάντι Γάζα θέτει τη ζωή σας σε κίνδυνο. Όποιος επιλέξει να μην φύγει από τη βόρεια Γάζα (προς τις περιοχές) νότια της Γουάντι Γάζα ενδέχεται να ταυτοποιηθεί ως συνεργός τρομοκρατικής οργάνωσης», αναφέρει το φυλλάδιο.

Ήδη ενάμισι εκατομμύριο κάτοικοι της Γάζας έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω της κλιμάκωσης της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης του τομέα που σχετίζεται με το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς.

«Το εβδομήντα τοις εκατό του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας, ενάμισι εκατομμύριο πολίτες, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ζουν σε κέντρα υποδοχής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Οι Χαλασοχώρηδες, Μια πολιτική σάτιρα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη