Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πληρωμένη απάντηση του ΚΚΕ στον αντικομμουνισμό υπ. βουλευτή της ΝΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κρεσέντο αντικομμουνισμού επιδόθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, Σπ. Κρικέτος, σε συζήτηση υποψήφιων στην «ΕΡΤNews», το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μάη.

Συγκεκριμένα ο Σπήλιος Κρικέτος, υιοθετώντας την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, την επίσημη πολιτική της ΕΕ που εξισώνει τον φασισμό με τον κομμουνισμό, χαρακτήρισε “αντιδημοκρατικό κόμμα” το ΚΚΕ, “απαντώντας” στην τοποθέτηση του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ, Μ. Μπεκρή, σχετικά με την απόφαση για το κόμμα Κασιδιάρη! Μάλιστα, στην πρέπουσα απάντηση που πήρε από τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ, ο οποίος ζήτησε να πάρει επίσημα θέση η ΝΔ για τον αντικομμουνισμό που εξέφρασε ο Σ. Κρικέτος, ο τελευταίος συνέχισε την επίθεση, επικαλούμενος την επίσημη θέση της ΕΕ, υποστηρίζοντας πως η θέση του “δεν τελεί υπό αδεία”!

Όσον αφορά το «κόμμα Κασιδιάρη» και τη χθεσινή δικαστική απόφαση, ο Μάρκος Μπεκρής τόνισε ότι ο φασισμός και ο ναζισμός δεν αντιμετωπίζονται με δικαστικές αποφάσεις και νόμους, αλλά από το εργατικό λαϊκό κίνημα, τους νέους, τους φοιτητές, στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς. Σημείωσε την εμπειρία από τη δολοφονική κι εγκληματική δράση των φασιστών στον Πειραιά με τη δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, με το χτύπημα των συνδικαλιστών του ΚΚΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, αλλά και την αξιοποίησή τους από τους εργοδότες, για να στήσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, κόντρα στα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων. Στον αγώνα κατά του φασισμού, το ΚΚΕ είναι μπροστά, σημείωσε και αναφέρθηκε στην αντιφασιστική εκδήλωση που διοργανώνει η ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ στις 9 Μάη, στο μνημείο του δολοφονημένου Π. Φύσσα.

Ο Μ. Μπεκρής υπογράμμισε τις σοβαρές μεγάλες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για το γεγονός ότι η δίκη της ΧΑ δεν έχει τελεσιδικήσει, ενώ για τη διάταξη της κυβέρνησης για το «κόμμα Κασιδιάρη» σημείωσε ότι εμπεριείχε επικίνδυνες γενικόλογες διατάξεις, στο πλαίσιο της απαράδεκτης και ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, που αποτελεί επίσημη πολιτική της ΕΕ και την υιοθετούν όλα τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα