Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Να στηριχτούν αθλητές και προπονητές — Θέλουμε αθλητισμό για όλους (ΒΙΝΤΕΟ — ΦΩΤΟ)

Ο αθλη­τι­σμός είναι δικαί­ω­μα για όλους, τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας που επι­σκέ­φθη­κε τα προ­πο­νη­τή­ρια Κ1 και Κ2 του ΟΑΚΑ, συνο­δευό­με­νος από τον Γιώρ­γο Πομά­σκι, ομο­σπον­δια­κό προ­πο­νη­τή στί­βου και υπο­ψή­φιο βου­λευ­τή Βόρειου Τομέα Αθη­νών με το ΚΚΕ, τον Θοδω­ρή Λιά­πη, υπεύ­θυ­νο του Τμή­μα­τος Αθλη­τι­σμού της ΚΕ του ΚΚΕ, τη Λού­λα Καρα­τζά, μέλος του ΔΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθή­νας και τη Βίκυ Μανιά­τη, προ­πο­νή­τρια στί­βου, μέλος του ΣΕΠΚΑ και υπο­ψή­φια βου­λευ­τή του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας.

Τον Δημή­τρη Κου­τσοι­ύ­μπα υπο­δέ­χτη­καν ο Νεκτά­ριος Βιδά­κης, πρό­ε­δρος του ΟΑΚΑ και η Ασπα­σία Αντω­νο­πού­λου, αντι­πρό­ε­δρος, οι οποί­οι τον ενη­μέ­ρω­σαν για την κατά­στα­ση του στα­δί­ου και τις ανα­γκαί­ες εργα­σί­ες ανα­βάθ­μι­σης των εγκα­τα­στά­σε­ών του.

Κατά την ξενά­γη­σή του στους χώρους του ΟΑΚΑ ο Δ. Κου­τσού­μπας συνο­μί­λη­σε με τον ολυ­μπιο­νί­κη Μίλ­το Τεντό­γλου, ο οποί­ος ευχή­θη­κε στο ΚΚΕ και στον προ­πο­νη­τή του Γιώρ­γου Πομά­σκι καλή επι­τυ­χία στις επι­κεί­με­νες εκλο­γές, όπως και με αθλή­τριες της Εθνι­κής Ομά­δας στίβου.

Μετα­ξύ άλλων στο χώρο συνά­ντη­σε τον Κώστα Αντω­νό­που­λο, προ­πο­νη­τή στί­βου, μέλος του ΣΕΠΚΑ, τον Θωμά Κυρια­ζή, προ­πο­νη­τή ρίψε­ων, τον Δημή­τρη Ευαγ­γε­λό­που­λο, προ­πο­νη­τή στί­βου, τον Σπύ­ρο Βασ­δέ­κη, πρώ­ην πρω­τα­θλη­τή στο μήκος, τη Δέσποι­να Πάκου, προ­πο­νή­τρια στα σύν­θε­τα αγω­νί­σμα­τα του ΣΕΓΑΣ, το Δ. Βασι­λι­κό, ομο­σπον­δια­κό προ­πο­νη­τή στα άλμα­τα, τον Πανα­γιώ­τη Μαρ­κια­νί­δη, ομο­σπον­δια­κό προ­πο­νη­τή στα άλμα­τα και προ­πο­νη­τή ΑΜΕΑ, τον Πανα­γιώ­τη Μπαλ­τα­δού­ρο, ομο­σπον­δια­κό προ­πο­νη­τή στα άλμα­τα και τον Άγγε­λο Παυ­λα­κά­κη, βετε­ρά­νο κορυ­φαίο σπρί­ντερ, πρω­τα­θλη­τή, κάτο­χο πανελ­λα­δι­κού ρεκόρ στα 100 μέτρα από το 1997.


Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας στη διάρ­κεια της επί­σκε­ψής του έκα­νε την ακό­λου­θη δήλωση:

“Ο αθλη­τι­σμός είναι δικαί­ω­μα για όλους. Όλα τα γήπε­δα, όλοι οι αθλη­τι­κοί χώροι θα πρέ­πει να έχουν προ­σβα­σι­μό­τη­τα για τον λαό χωρίς να πλη­ρώ­νει και να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέ­πη. Θα πρέ­πει να υπάρ­χουν υπο­δο­μές σε όλους τους δήμους, σε όλες τις γει­το­νιές με κατάλ­λη­λο επι­στη­μο­νι­κό προ­σω­πι­κό, με απα­ραί­τη­το εξο­πλι­σμό. Και φυσι­κά χρειά­ζε­ται να στη­ρι­χτεί ο πρω­τα­θλη­τι­σμός, να στη­ρι­χτούν οι πρω­τα­θλη­τές μας, οι οποί­οι κοπιά­ζουν μια ζωή για να φέρουν αυτά τα μετάλ­λια και όλοι ξέρου­με πάρα πολύ καλά ότι πίσω από κάθε μετάλ­λιο κρύ­βε­ται πολύς κόπος, πολύς ιδρώ­τας. Χρειά­ζε­ται στή­ρι­ξη, λοι­πόν, των αθλη­τών μας, των προ­πο­νη­τών, στή­ρι­ξη των ανθρώ­πων των σωμα­τεί­ων που πασχί­ζουν και κοπιά­ζουν καθη­με­ρι­νά ξεπερ­νώ­ντας πάρα πολ­λές, τερά­στιες δυσκολίες.

Και βέβαια το ερώ­τη­μα που προ­κύ­πτει είναι “τι αθλη­τι­σμό θέλου­με”. Θέλου­με αθλη­τι­σμό, εμπό­ριο για λίγους, θέλου­με αθλη­τι­σμό μόνο “attraction” για κάποιες του­ρι­στι­κές περιό­δους ή θέλου­με αθλη­τι­σμό όπου πρω­τα­γω­νι­στές να είναι οι χιλιά­δες μέσα στο γήπε­δο και όχι παθη­τι­κοί θεα­τές στην εξέδρα;

Το ΚΚΕ για αυτό αγω­νί­ζε­ται. Αυτό προ­σπα­θεί και μέσα στη Βου­λή με ερω­τή­σεις, ανα­φο­ρές με διεκ­δι­κή­σεις αλλά και μέσα στους αγώ­νες, μέσα στο κίνη­μα στους αθλη­τι­κούς χώρους. Θέλω να ευχη­θώ καλή δύνα­μη στους αθλη­τές, στους προ­πο­νη­τές τους, να έχουν υγεία και να μας φέρουν νέες επι­τυ­χί­ες, νέα μετάλλια.”

Ο Γ. Πομά­σκι ευχα­ρί­στη­σε το ΚΚΕ για τη μάχη που δίνει για τη βελ­τί­ω­ση των εγκα­τα­στά­σε­ων όπου προ­πο­νού­νται οι πρω­τα­θλη­τές και υπο­σχέ­θη­κε ότι θα δου­λέ­ψουν ακό­μα πιο δυνα­τά για καλύ­τε­ρες επιτυχίες.

Πηγή:902.gr

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο