Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: Ισχυρό ΚΚΕ για να δυσκολέψει το αντιλαϊκό έργο της επόμενης κυβέρνησης (AUDIO)

Η προ­σπά­θεια του ΣΥΡΙΖΑ να ασκή­σει πίε­ση στο ΚΚΕ με κου­το­πο­νη­ριές έχει απο­τύ­χει, επι­σή­μα­νε ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώ­ντας στο ραδιό­φω­νο του «Alpha», καθώς ο λαός αντι­λαμ­βά­νε­ται ότι τα κόμ­μα­τα που κυβέρ­νη­σαν έχουν προ­γραμ­μα­τι­κή ενό­τη­τα και μπο­ρούν μετα­ξύ τους να δια­μορ­φώ­σουν κυβέρ­νη­ση με εχθρι­κή πολι­τι­κή για το λαό.

Απέ­να­ντι σε αυτή την κυβέρ­νη­ση, ο Ν. Σοφια­νός τόνι­σε ότι χρειά­ζε­ται αντί­πα­λο δέος, δηλα­δή πολύ πιο δυνα­τό ΚΚΕ που, μαζί με τον λαό θα τους δυσκο­λέ­ψει το έργο. Άλλω­στε θύμι­σε ότι μια σει­ρά αστι­κά επι­τε­λεία δηλώ­νουν με σιγου­ριά ότι η επό­με­νη κυβέρ­νη­ση θα ακο­λου­θή­σει τις αντι­λαϊ­κές δεσμεύ­εις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ξεκα­θά­ρι­σε ακό­μα ότι το ΚΚΕ έχει πρό­τα­ση δια­κυ­βέρ­νη­σης και είναι έτοι­μο να την εφαρ­μό­σει, με κοι­νω­νι­κο­ποί­η­ση των μέσων παρα­γω­γής και κάλυ­ψη των σύγ­χρο­νων ανα­γκών του λαού, αλλά αυτό δεν γίνε­ται όσο το κέρ­δος κάνει κουμάντο.

Σχε­τι­κά με το φασι­στι­κό μόρ­φω­μα Κασι­διά­ρη, σημεί­ω­σε ότι θα μπο­ρού­σα­με να είχα­με ξεμπερ­δέ­ψει θεσμι­κά με τους χρυ­σαυ­γί­τες αν δεν είχε καθυ­στε­ρή­σει τόσο η δίκη και ξεκα­θά­ρι­σε ότι ο φασι­σμός είναι καθα­ρά συστη­μι­κός, όσο και αν καλ­λιερ­γεί­ται έναν αντι­συ­στη­μι­σμός γύρω από τον Κασι­διά­ρη, με αφορ­μή και πρό­σφα­τες δηλώ­σεις του Γ. Βαρουφάκη.

Υπο­γράμ­μι­σε ακό­μα ότι ο λαός με την πάλη του, τη δρά­ση του και την πολι­τι­κή του σκέ­ψη πρέ­πει να απο­μο­νώ­σει τους φασί­στες όπου τους βρίσκει.

Ανα­φε­ρό­με­νος στο σενά­ριο νέων εκλο­γών μετά από αυτές του Μάη, ο Ν. Σοφια­νός είπε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, στό­χο θα έχουν να ληστέ­ψουν την ψήφο του ελλη­νι­κού λαού, όπως θα εκφρα­στεί την 21η Μάη.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο