Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόταση Δυσπιστίας: Άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια – Την Κυριακή η ψηφοφορία

Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή στρατηγική που υπηρετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ

Το βράδυ της Κυριακής θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας, η συζήτηση της οποίας άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής. Την Κυριακή αναμένονται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Την πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, κατέθεσε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με στόχο να αξιοποιήσει την οργή και την αγανάκτηση του λαού προς όφελος των νέων και παλιών αυταπατών που σερβίρει στο λαό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να λάβει 151 ψήφους υπέρ.

Στην τριήμερη συζήτηση το ΚΚΕ θα αναδείξει την στρατηγική που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ φορτώνοντας νέα βάρη στον λαό και τον οδηγεί σε νέες μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους. Επιπλέον θα αναδείξει και τις ευθύνες όλων των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην διακυβέρνηση, που συμφωνούν με την αντιλαϊκή στρατηγική.

Σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωνε χαρακτηριστικά πως «το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε κάνει και με όλες τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, καταψηφίζοντας στο “πρόσωπό” τους την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή, την υγεία, το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα, συνολικά τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, για να διασφαλίσει τα κέρδη των λίγων, τις επιλογές του σημερινού σάπιου κράτους και συστήματος».