Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σημαντική αναγνώριση για το «Ατέχνως»: Άρθρα του Ν. Μόττα σε κουβανικές και κινέζικες ιστοσελίδες

Σε ένα από τα μεγαλύτερα κουβανικά ειδησεογραφικά σάιτ, το Cubainformacion, αναδημοσιεύθηκε επίκαιρο άρθρο του συνεργάτη του «Ατέχνως» Νίκου Μόττα που αναφέρεται στη διεθνιστική προσφορά της Κουβανικής Επανάστασης, με αφορμή την πρόσφατη αποστολή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Ιταλία.

Το άρθρο φέρει τον τίτλο «Η Κούβα θριαμβεύει εκεί που ο καπιταλισμός έχει αποτύχει» (Cuba triunfa donde el capitalismo ha fallado) και αναφέρεται στα σπουδαία επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στο νησί, ιδιαίτερα στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, παρά τον επί έξι δεκαετίες συνεχή οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό (εμπάργκο).

Εκτός του Cubainformacion, το κείμενο δημοσιεύθηκε – στα ισπανικά και στα αγγλικά- και στην ιστοσελίδα “Siempre Con Cuba” του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP).

Την προηγούμενη εβδομάδα, στις 15/3, άρθρο του Ν. Μόττα με τίτλο «Η ρίζα της επιδημίας του νέου κορονοϊού είναι η ανεπάρκεια του καπιταλισμού» δημοσιεύθηκε μεταφρασμένο στην κινέζικη γλώσσα στη δημοφιλή ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Chawang» (察网).

Οι εν λόγω δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσες ιστοσελίδες μεγάλης απήχησης (όπως και άλλες κατά το παρελθόν), εκτός από επιβεβαίωση της αξίας του αρθρογράφου και συνεργάτη μας, αποτελούν ταυτόχρονα σημαντική αναγνώριση και για το «Ατέχνως», ιδιαίτερη στην σημερινή δύσκολη συγκυρία, αναδεικνύοντας την ποιότητα της συλλογικής προσπάθειας που ακούραστα κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Συνεχίζουμε αταλάντευτοι, αντλώντας δύναμη από την εμπιστοσύνη των αναγνωστών μας.