Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σουηδία: Πούλησαν Δημόσιο Νοσοκομείο στον πλουσιότερο Όμιλο της χώρας μέσα στην δίνη της πανδημίας

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Μέσα στην δίνη της πανδημίας η Νομαρχία Στοκχόλμης χωρίς καμία επιφύλαξη και ευαισθησία πούλησε το Νομαρχιακό-Δημόσιο Νοσοκομείο (τα Νοσοκομεία ανήκουν στην Νομαρχιακή Διοίκηση στην Σουηδία) της συνοικίας Bromma σε επιχείρηση ακινήτων του ομίλου Wallenberg στις 25 Μαρτίου.

Παρά τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, για τον χρόνο επιλογής της πώλησης, η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου όπου πλειοψηφούν τα κόμματα της δεξιάς σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να μην υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις, πούλησαν το Νοσοκομείο 100 θέσεων ασθενών, που βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, με το ποσό των 57 εκατομμυρίων ευρώ.

Να σημειωθεί εδώ πως αυτή την στιγμή η Σουηδία διαθέτει μόνον 534 θέσεις εντατικής θεραπείας από τις 3770 περίπου που διέθετε το 1993 πριν τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις που έχουν χειροτερεύσει στο έπακρο την κατάσταση στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας.

Ακόμη ότι σήμερα 700 άνθρωποι βρίσκονται στα Νοσοκομεία σε άσχημη κατάσταση, τα κρούσματα έχουν περάσει τις 3000 και οι νεκροί τους 100. Η στρατηγική της Σουηδίας μέχρι στιγμής είναι η γνωστή αντιδραστική θεωρία της «ανοσίας της αγέλης» όπου οι Δυνατοί θα επιβιώσουν και οι αδύναμοι.. έτσι κιαλλιώς είναι καταδικασμένοι.

Το σκεπτικό της πώλησης είναι τα γνωστά επιχειρήματα πως ο ιδιώτης πιό αποτελεσματικά θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο, κοστίζει άλλωστε πολύ και ότι το Δημόσιο δεν θα είναι εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα. Η εταιρία ακινήτων Vectura AB που αγόρασε το Νοσοκομείο ήταν δημόσια εταιρεία που ιδιωτικοποιήθηκε το 2012 και πουλήθηκε στον Όμιλο!

Το 2015 αποκαλύφθηκε πως χωρίς διαγωνισμό ανέλαβε την κατασκευή των χειμερινών εγκαταστάσεων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα χειμερινών σπορ στην Σουηδική πόλη Falun. Ούτε αυτό μέτρησε σαν επιχείρημα για την αποτροπή της πώλησης. Ποιος είναι όμως ο Όμιλος που αγόρασε το Νοσοκομείο;

Επιχειρήσεις οικογένειας Βάλεμπεργκ!

Δεν θα τους δείτε σε καμία λίστα των 10, των εκατό, των χιλίων πλουσιότερων στον κόσμο! Κατέχουν όμως το 43% της χρηματιστηριακής αγοράς της Σουηδίας που εκτιμάται σε 560 δις δολάρια σε τιμές του 2012. Από τότε μέχρι το 2016 ανέβηκε κατά 32%. Έχουν συνολικό κεφάλαιο 250 δισεκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον !!!

Μέσα από έναν Δαίδαλο τραστ, θυγατρικών, εταιριών συμβούλων, 12 διαφορετικών ιδρυμάτων, χρηματιστηριακών, funds και άλλων, δεν φαίνεται πουθενά η τεράστια έκταση τους, η τεράστια επιρροή τους στην πολιτική πέρα από την οικονομική ζωή της Σουηδίας!

Κανείς δεν ξέρει πόσοι ακριβώς δουλεύουν στις επιχειρήσεις που αυτοί κατέχουν ποσοστά πάνω από το 50%.

Πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι μόνο στην Σουηδία. Ίσως και παραπάνω! Μεταξύ αυτών και οι εργαζόμενοι στην Ανώτατη Εμπορική Σχολή της Στοκχόλμης (!) που είναι ιδιοκτησία του Όμιλου για να τους βγάζει στελέχη!

Κατέχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις: Ericksson Atlas Copco, Electrolux, SKF βιομηχανικές κατασκευές με 100 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, ANN- αυτοματισμοί με 140χιλιαδες εργαζόμενους σε 100 χώρες,

Εταιρία Husqvarna που κατασκευάζει από ηλεκτρικά πριόνια μέχρι τροχόσπιτα. Astra φαρμακευτική εταιρία, Γκραν Χοτέλ, τσιγάρα, καπνό , μεταλλευτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις ιατρικών υπηρεσιών, επιχειρήσεις στην ιδιωτική Υγεία, Παιδεία και περίθαλψη.

Κατέχουν τράπεζες, στην πολεμική βιομηχανία τις SAAB και Bofors που κατασκευάζει κανόνια, νάρκες, στρατιωτικές επικοινωνίες και drones με πελάτες όλες τις διεφθαρμένες δικτατορίες του κόσμου αλλά και τους αντίπαλους πολέμαρχους που τις πολεμούν.

Οι επιχειρήσεις τους κατασκευάζουν τηλέφωνα υψίστης ασφάλειας για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

wallenberg

Λίγες είναι οι χώρες στον Κόσμο με τόση απόλυτη εξάρτηση από μια οικογένεια. Απαίτησε ο Όμιλος από τον πρωθυπουργό να πάει στην Σαουδική Αραβία και έγινε, την υπουργό Εξωτερικών να ζητήσει συγγνώμη που είπε ότι είναι δικτατορία και δεν υπάρχει ισότητα εκεί και έτσι έγινε!

Ο ίδιος ο βασιλιάς έστειλε απολογητικό γράμμα στους Σ Άραβες με τον φόβο μήπως και σταματήσουν τις αγορές όπλων από την Bofors και την SAAB του! Είναι οι πραγματικοί αφέντες της Σουηδίας από το 1858!

Με αυτούς συμφωνήθηκε ο ιστορικός συμβιβασμός με τους Σοσιαλδημοκράτες ακόμη πριν τον ΒΠΠ  και κυβέρνησαν επί 50 συνεχή χρόνια. Αυτοί δίνουν το “χρίσμα”. Αυτοί στα δύσκολα απειλούν πως θα πάρουν τις επιχειρήσεις τους και θα φύγουν.

Η Οικογένεια δυνάμωσε ακόμη περισσότερο μετά την επιλογή της ΕΕ μια και τα είχαν όλα έτοιμα από τα πριν! Έτσι πετυχαίνουν πάντα αυτό που θέλουν μέχρι τώρα! Δηλαδή την απρόσκοπτη κερδοφορία μέσα από ένα “ανθρώπινο” σουηδικό πρόσωπο.

Η συνεργασία των τάξεων στην καλύτερη μορφή της για την Οικογένεια φυσικά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το Νοσοκομείο πουλήθηκε στην συγκεκριμένη εταιρία και Όμιλο που προσβλέπει φυσικά σε τεράστια έσοδα εκμεταλλευόμενος την πανδημία και την μεγάλη ανάγκη για φροντίδα και θεραπεία.