Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σουηδικές μπίζνες: Ιδιωτικό τζετ αεροπλάνο και οξυγόνωση για όσους ασθενείς άλλων χωρών ζητούν θεραπεία από τον Covid-19 

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Σε ανακοίνωσή του που φιλοξενείται σε όλες τις Σουηδικές εφημερίδες γεμάτη περηφάνεια η διοίκηση του Νομαρχιακού  Νοσοκομείου Καρολίνσκα που λειτουργεί με την μορφή ΑΕ αναφέρει:

-Τώρα που το δεύτερο κύμα του ιού πλήττει την Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία μπορούμε να αναλάβουμε την περίθαλψη βαριά ασθενών από το εξωτερικό και μάλιστα να τους παραλαμβάνουμε με ιδιωτικό τζετ αεροπλάνο! 

Η διαδικασία είναι η παρακάτω: Ο ασθενής θα μπαίνει στην συσκευή Ecmo, ένα τεχνητό πνεύμονα για την οξυγόνωση του αίματος, αμερικάνικης τεχνολογίας που θα μεταφέρεται με το ιδιωτικό τζετ. Μόλις συνέλθει κάπως θα αποφασίζεται αν η θεραπεία θα συνεχίσει επί τόπου σε Νοσοκομείο της περιοχής με την επίβλεψη των ειδικών του Καρολίνσκα ή θα μεταφέρεται στην Στοκχόλμη για τα περαιτέρω. 

-Το Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο Καρολίνσκα, το μεγαλύτερο της Σουηδίας  που απειλεί με απόλυση 266 νοσηλευτές, που διάλεγε ποιοί θα ζήσουν και ποιοί θα πεθάνουν ανάλογα με την ηλικία των ασθενών στα χειρότερα της πανδημίας τον περασμένο Απρίλιο.

-Το Νοσοκομείο που η διοίκηση του κατηγορείται για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα όταν έχτισε μια καινούργια πτέρυγα και ανέβασε τον προϋπολογισμό 10 φορές παραπάνω.

-Το Νοσοκομείο που δέχεται κριτική επειδή το προσωπικό έχει γονατίσει από την πρόσθετη εργασία και παραιτείται. 

-Το Νοσοκομείο που πληρώνει εκατοντάδες χιλιάδες σε αμοιβές συμβούλων για να εξοικονομεί χρήματα σε βάρος των ασθενών και των εργαζομένων με το New publik management,  δηλαδή χρονομέτρηση των επισκέψεων και της θεραπείας και ανάλογη χρέωση, έχτισε ειδική αίθουσα μέσα σε ελάχιστο χρόνο  για να δέχεται βαριά άρρωστους ασθενείς με Covid-19 από άλλες χώρες. 

Έτσι ένα σύστημα Υγείας που την εποχή της πανδημίας αποκάλυψε όλη την γύμνια του με έλλειψη ΜΕΘ και μόνιμου προσωπικού σήμερα που οι ανάγκες για θεραπεία έχουν προσωρινά μειωθεί το έριξε στις μπίζνες. Φυσικά με το ίδιο προσωπικό που θα υποστεί μεγαλύτερη πίεση και επιβάρυνση. 

Η Σουηδία πρωτοπόρα στις ανακαλύψεις καπιταλιστικής κερδοφορίας βρίσκει νέους τρόπους εμπορίας της Υγείας και της ζωής των ανθρώπων φυσικά για τους έχοντες και κατέχοντες να παραγγείλουν το ιδιωτικό λίαρ τζετ και τον τεχνητό πνεύμονα. Οι άλλοι; Ας ζαρώνουν υποφέροντας στο σπίτι για 14 μέρες μέχρι να περάσει το κακό..Αν δε είναι πάνω από 70 τότε θα συμπληρώσουν τους 5850 νεκρούς που ήδη μετρά ο Σουηδικός λαός από τις ελλείψεις του συστήματος Υγείας. 

BANNER panos3