Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σπύρος Χαλβατζής: «Το Πολυτεχνείο είναι εδώ ΔΕΝ συμβιβάζεται ΔΕΝ υποκλίνεται ΔΕΝ συνθηκολογεί»

Ο Σπύρος Χαλβατζής πρόεδρος στo Σύνδεσμο Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη κάνει ξεκάθαρο και στέλνεις «Το Πολυτεχνείο είναι εδώ Είναι όρθιο και απρόσβλητο από πάρα πολλές υπονομευτικές επιθέσεις που δέχεται χρόνια τώρα. Για να περιοριστεί η επίδρασή του στη συνείδηση της νέας γενιάς. Το Πολυτεχνείο δεν συμβιβάζεται δεν υποκλίνεται δεν συνθηκολογεί, όσο κι αν ο κ. Χρυσοχοΐδης, η κυβέρνηση και πολοί άλλοι τα τελευταία χρόνια προσπάθησαν να το υπονομεύσουν»

Ξεκαθάρισε ότι στην ΑΣΟΕ ήταν προβοκάτσια για προκαλέσει τις απαγορεύσεις Δεν ήταν τίποτα τυχαίο. Ήταν μια προβοκάτσια ολκής

Όλα όσα έγιναν προσιδιάζουν με καταστάσεις που ζήσαμε παλαιότερα χρόνια. Προπηλακίζονται βουλευτές, προπηλακίζεται ο ΓΓ του ΚΚΕ. Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί ένα πολύ επικίνδυνο δρόμο. Μας γυρνά πολλά χρόνια πίσω.

Η κυβέρνηση αδράνησε οκτώ μήνες πέρασαν από το πρώτο Lockdown και τώρα βγαίνουν κυβερνητικά στελέχη με το θράσος χιλίων πιθήκων και πετάνε νούμερα για χιλιάδες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, φτήνουν δλαδή κατάμουτρα την ελληνική κοινωνία.

Κληθείς να σχολιάσει αυτό που πολλοί στην καθημερινόρτητά τους λένε ότι και σήμερα χούντα έχουμε, ο κ. Χαλβατζή είπε ότι δε είναι σωστό να κάνουμε συγκρίσεις που δε στέκουν. Η χούντα ηταν άλλο πράγμα. Σήμερα έχουμε αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Βέβαια η αστική δημοκρατία εκφράζεται και με δικτατορίες και με περιορισμό δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. εκφράζεται και με νεοφιλελεύθερες ή σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές. Το σημαντικό είναι ο συσχετισμός που υπάρχει κάθε φορά.

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη