Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Αναβοσβήνει» το tweet της πρεσβείας του στο Κίεβο για «έγκλημα πολέμου» στη Ζαπορίζια

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έστειλε ένα επείγον μήνυμα σε όλες τις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Ευρώπη λέγοντάς τους να μην κάνουν retweet το tweet της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κίεβο που χαρακτηρίζει την επίθεση το πρωί της Παρασκευής στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια από τη Ρωσία έγκλημα πολέμου.

Το μήνυμα αποτελεί ένδειξη ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ μάλλον …δεν υποστηρίζει τον ισχυρισμό για εγκλήματα πολέμου που διατυπώνει η πρεσβεία.

«Προς όλους: Μην κάνετε retweet το tweet της πρεσβείας στο Κίεβο [που ανέφερε] ότι ο βομβαρδισμός της εγκατάστασης [στη Ζαπορίζια] είναι πιθανό έγκλημα πολέμου. Εάν το έχετε retweet, σβήστε το συντομότερο δυνατό», ανέφερε σχετικά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δείτε:
Προβοκάτσια των Ουκρανών η επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Μια πυρκαγιά εκεί πυροδότησε αρχικά φόβους για πιθανό ατύχημα, αλλά η φωτιά έσβησε σχεδόν αμέσως και ευθύς εξαρχής ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας είπε ότι «οι αντιδραστήρες στο εργοστάσιο είναι ασφαλείς και δεν εκλύθηκε ραδιενεργό υλικό».

Την ίδια ώρα μια Αμερικανίδα αξιωματούχος του πυρηνικού τομέα ανέφερε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αποδείξεις ότι η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της μονάδας παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Φαίνεται ότι «στη μάχη που έγινε εκεί χρησιμοποιήθηκε ελαφρύς οπλισμός», σύμφωνα την αξιωματούχο.