Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου της καταστολής και των φραγμών

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των φοιτητικών συλλόγων και συγκεντρώθηκαν στα προπύλαια, πραγματοποιώντας αυτήν την ώρα συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο της καταστολής και των φραγμών στην Εκπαίδευση, για σχολές ανοιχτές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας.

Το νομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή, επιφέρει αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) και όριο φοίτησης στα ΑΕΙ, μεταξύ άλλων.

Φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και εργατικά σωματεία, βγαίνουν για μια ακόμα φορά στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων αναδεικνύοντας τον πραγματικό χαρακτήρα των μέτρων, ενώνοντας τις φωνές τους ενάντια στα μέτρα για πανεπιστημιακή αστυνομία, συστήματα ασφαλείας, πειθαρχικά, διαγραφές φοιτητών, ζητώντας να γίνουν ξανά φοιτητές, μέτρα για ασφαλή σχολεία και σχολές.

Στην Αθήνα στη 1 το μεσημέρι ξεκίνησε το συλλαλητήριο στα Προπύλαια. «Να μην τολμήσουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Οι φοιτητές το έχουμε απορρίψει! Πάρτε τώρα μέτρα προστασίας της υγείας και των σπουδών», διεκδικούν αποφασιστικά οι φοιτητές που για άλλη μια φορά δίνουν αυτή την ώρα αγωνιστικό ραντεβού στα Προπύλαια.

SULLALITIRIO2

Εκεί ενώνουν τις φωνές τους με εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, με εργαζόμενους στα ΑΕΙ και πανεπιστημιακούς δασκάλους ενάντια στο νομοσχέδιο που αλλάζει το τρόπο πρόσβασης, θέτοντας περισσότερα εμπόδια στις σπουδές, φέρνει διαγραφές φοιτητών και εντείνει την καταστολή στα ιδρύματα, με το βλέμμα στραμμένο στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας τους.

Απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και καλούν και στο απογευματινό συλλαλητήριο στις 5.30 επίσης στο Άγαλμα Βενιζέλου.

SULLALITIRIO7

Σε εξέλιξη η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων, Μαθηματικού, Γεωπονίας, ΣΟΦΕΘ, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Πολιτικών Επιστημών, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Φιλολογικού, Αρχιτεκτονικής, Μουσικού, Ιατρικής, Αγγλικού, Κτηνιατρικής, Βιολογικού, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, ΤΕΦΑΑ, Παιδαγωγικού και Νομικής του ΑΠΘ, ενάντια στο νομοσχέδιο των φραγμών και της καταστολής στα ΑΕΙ.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία στους δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ, ύστερα από κάλεσμα της ΟΔΠΤΕ, αλλά και εκπαιδευτικοί.

💠  Οι συμμετέχοντες καλούν και στο απογευματινό συλλαλητήριο στις 5.30 επίσης στο Άγαλμα Βενιζέλου.