Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών: «Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου, το μέλλον και τη μόρφωση που θα ‘χει το παιδί σου» (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας, έξω από τη Βουλή, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που συζητείται σήμερα και αύριο στη Βουλή.

Με συνθήματα όπως «Οι εκπαιδευτικοί έχουνε φωνή, αυτό το νομοσχέδιο δεν θα κατατεθεί», «Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου, το μέλλον και τη μόρφωση που θα ‘χει το παιδί σου» εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και φοιτητές πραγματοποίησαν μαζική και μαχητική πορεία από τα Προπύλαια, όπου είχαν συγκεντρωθεί.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες ζητούν μεταξύ άλλων, εκτός από την απόσυρση του νομοσχεδίου, να μην εφαρμοστεί η τροπολογία για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων από τα σχολεία, καθώς επίσης να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Στη Βασ. Σοφίας, είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις. Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν στις κλούβες των ΜΑΤ, τα πανό τους, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελλής.

Σημειώνεται ότι συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί και για αύριο, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στις 7μμ στα Προπύλαια.

ekpaideutiko syllalitirio 9 ekpaideutiko syllalitirio ekpaideutiko syllalitirio1 ekpaideutiko syllalitirio3 ekpaideutiko syllalitirio6 ekpaideutiko syllalitirio7 ekpaideutiko syllalitirio12 ekpaideutiko syllalitirio44 ekpaideutiko syllalitirio45 ekpaideutikoi 1 ekpaideutikoi11 ekpaideutikoi12 ekpaideutikoi13 ekpaideutikoi14 ekpaideutikoi15 ekpaideutikoi16 ekpaideutikoi17 ekpaideutikoi18 ekpaideutikoi19