Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την αστυνομική βία στη χθεσινή επιχείρηση στο Κουκάκι

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για την αστυνομική βία, από τη χθεσινή επιχείρηση στο Κουκάκι, ενώ έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία για χρήση σφαιρών καουτσούκ από την Αστυνομία σε βάρος μίας γυναίκας.

Σύμφωνα με αυτές, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του ξυλοκοπήθηκαν στο σπίτι τους στο Κουκάκι και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ το πρωί της Τετάρτης, επειδή αρνήθηκαν την είσοδο αστυνομικών στην κατοικία τους. Όπως κατήγγειλε η σύζυγός του, ο Δ. Ινδαρές και οι δύο γιοί του ξυλοκοπήθηκαν στην ταράτσα της οδού Ματρόζου, δίπλα από την παρακείμενη κατάληψη που εκκενωνόταν, και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, επειδή αρνήθηκαν την είσοδο της Αστυνομίας στο σπίτι τους «χωρίς ένταλμα».

Στενός φίλος του ενός παιδιού που συνελήφθη, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και ανέφερε πως ο συλληφθείς είναι ασκούμενος δικηγόρος και δεν είχε καμία σχέση με την κατάληψη. Σημειώνεται ότι οι τρεις προσαχθέντες της οικογένειας μετά τη μεταφορά τους στη ΓΑΔΑ κρίθηκε πως πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για να εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας τους καθώς έφεραν τραύματα.

«Χαρακτηριστικό είναι πως είχαν σπάσει τα γυαλιά του πατέρα και ένας φίλος πήγε να του πάει καινούργια γυαλιά. Τους πήγαν στο τμήμα με τις πιτζάμες τους και χωρίς καν παπούτσια. Όλα αυτά που ειπώθηκαν ότι αντιστάθηκαν και πως πέταξαν μπογιές δεν ισχύουν, γνωρίζω πολύ καλά την οικογένεια. Ζήτησαν να δουν δικαστικό χαρτί, οι αστυνομικοί τους είπαν ότι ξανάρχονται και μέχρι να γυρίσουν με εισαγγελέα, άκουσαν φασαρία στην ταράτσα τους, πήγαν να δουν τι γίνεται και τους προσήγαγαν βίαια», δήλωσε ο φίλος του συλληφθέντα.

«Δεν υπάρχει καμία σχέση και καμιά συμμετοχή στην κατάληψη. Ο πατέρας και οι δύο γιοι συνελήφθησαν στο σπίτι τους», δήλωσε ο Θ. Μαντάς, δικηγόρος της οικογένειας Ινδαρέ. Ο δικηγόρος της οικογένειας είπε ότι καμία από τις κατηγορίες που έχουν δεν ευσταθεί. Τόνισε ότι αν και η αστυνομική επιχείρηση αφορούσε το υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου, ουδείς από εκεί συνελήφθη ή προσήχθη. Για να προσθέσει: «Οι μόνοι συλληφθέντες είναι ο πατέρας και τα δύο παιδιά, μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής». Ο ίδιος επισήμανε ότι «δεν παρίστατο εισαγγελικός λειτουργός κατά το χρόνο που ζητήθηκε φορτικά από την οικογένεια για να μπουν στο σπίτι τους», για να συμπληρώσει ότι «ο πατέρας φέρει εμφανή σημάδια κακοποίησης και θα προσφύγουμε σε οποία έννομη προστασία εφόσον διαπιστώνουμε ότι υπήρχε αστυνομική αυθαιρεσία».

Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο εννέα συλληφθέντες κατά τις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στις καταλήψεις στο Κουκάκι μετά από αναβολή που έλαβαν από το δικαστήριο.

Πηγή: 902.gr

koukaki55 anakoinosi elas