Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλπικο ως το μεδούλι το «ελληνικό όνειρο»

Η διαμόρφωση των αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Ονειρο» απασχόλησε τη σύναξη των Σπετσών, τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσε στο εξοχικό του ο πρόεδρός του, Στ. Κασσελάκης. Απ’ τον τίτλο και μόνο γίνεται σαφές ότι οι αναζητήσεις της ηγεσίας του κόμματος δεν αφορούν παρά στο πώς θα πουλήσουν ξανά ψεύτικες ελπίδες στον λαό, ανακτώντας την ικανότητα χειραγώγησης.

Στο πλαίσιο αυτής της επιδίωξης – προϋπόθεσης επανόδου σε κυβερνητική τροχιά προβλήθηκαν στον Στ. Κασσελάκη «30 λεπτομερώς επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες παρουσιάσεις» για το πώς θα κοροϊδέψουν για ακόμη μια φορά τον λαό ότι το εχθρικό για τα συμφέροντά του κράτος μπορεί τάχα να ανασυγκροτηθεί προς όφελός του, πώς είναι δυνατόν, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που προϋποθέτει την ένταση της φτώχειας του, να υπάρξει «ευημερία και πρόοδος για όλους και να διαμορφωθεί μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας» και πώς, στο πλαίσιο των ευρωατλαντικών σχεδιασμών, για την ευόδωση των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, μπορεί να υπάρξει «μια πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική».

Τον ίδιο στόχο έρχονται να υπηρετήσουν και τα περιφερειακά συνέδρια που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φλεβάρη στην Κοζάνη και το επόμενο στις 10 Φλεβάρη στη Λάρισα.

Πηγή: Ριζοσπάστης

 

Το “έπος” του Γουέμπλεϊ, αφηγείται ο Αριστείδης Καμάρας