Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ορισμένα ακόμη στοιχεία για την εμπορική παρένθετη μητρότητα

Το τελευ­ταίο διά­στη­μα και μπρο­στά στη συζή­τη­ση για το νομο­σχέ­διο που θα αφο­ρά τον πολι­τι­κό γάμο και την τεκνο­θε­σία από ομό­φυ­λα ζευ­γά­ρια ένα από τα θέμα­τα που συχνά τίθε­νται στον δημό­σιο διά­λο­γο αφο­ρά την εμπο­ρι­κή παρέν­θε­τη μητρότητα.

Για το κοι­νω­νι­κό περιε­χό­με­νο της σχέ­σης μητρό­τη­τας – πατρότητας

Είναι άνευ αξί­ας και σημα­σί­ας ο κυβερ­νη­τι­κός ισχυ­ρι­σμός πώς θα απα­γο­ρεύ­ε­ται η εμπο­ρι­κή παρέν­θε­τη μητρό­τη­τα για ομό­φυ­λα ζευ­γά­ρια. Πρα­κτι­κά και με τον δρό­μο υιο­θε­σί­ας κλει­στό και για τα ετε­ρο­φυ­λα ζευ­γά­ρια (στα ιδρύ­μα­τα προς υιο­θε­σία είναι κάτι περισ­σό­τε­ρο από 100 παι­διά, με τις ενερ­γές αιτή­σεις να είναι περί­που 2500 από ετε­ρό­φυ­λα ζευ­γά­ρια ή μεμο­νω­μέ­να άτο­μα) η ιδιω­τι­κή υιο­θε­σία — κάτω από συν­θή­κες που όλοι μπο­ρούν να αντι­λη­φθούν…- και η εμπο­ρι­κή παρέν­θε­τη μητρό­τη­τα θα διευ­ρυν­θούν για­τί πολύ απλά… δεν θα γίνε­ται αλλιώς.

Σχε­τι­κά με την εμπο­ρι­κή παρέν­θε­τη μητρό­τη­τα το ΚΚΕ έχει κατα­ψη­φί­σει τις τρο­πο­ποι­ή­σεις που καθι­στούν αυτή τη δια­δι­κα­σία όλο και περισ­σό­τε­ρο εμπό­ρευ­μα και που αφο­ρούν προς το παρόν μόνο ετε­ρό­φυ­λα ζευ­γά­ρια.

Ως προς τον αλτρουι­σμό της παρέν­θε­της μητρό­τη­τας που επι­κα­λού­νται οι υπε­ρα­σπι­στές αυτής της ακραί­ας εκμε­τάλ­λευ­σης του γυναι­κεί­ου σώμα­τος είναι ενδει­κτι­κά τα στοι­χεία του πρω­το­δι­κεί­ου Αθηνών.

Όπως ανα­φέ­ρε­ται σε δημο­σί­ευ­μα από “Το Βήμα” (19.10.23), “μέσα σε μια δεκα­ε­τία, από το 2005 έως το 2015, εκδό­θη­καν 173 σχε­τι­κές απο­φά­σεις από το Πρω­το­δι­κείο Αθη­νών… σε αυτές τις 173 απο­φά­σεις, 60 υπο­ψή­φιες κυο­φό­ροι είχαν ελλη­νι­κή ιθα­γέ­νεια, 15 βουλ­γα­ρι­κή υπη­κο­ό­τη­τα, 4 μολ­δα­βι­κή, 7 ρου­μα­νι­κή, 15 γεωρ­για­νή, 17 πολω­νι­κή, 7 αλβα­νι­κή, 2 αρμε­νι­κή, 3 βρε­τα­νι­κή, 3 ρωσι­κή, σε 17 περι­πτώ­σεις ανα­φέ­ρε­ται απλώς ότι έχουν αλλο­δα­πή υπη­κο­ό­τη­τα και μια είχε 5 υπηκοότητες…
Σε 39 από τις 173 περι­πτώ­σεις ανα­φέ­ρε­ται συγ­γέ­νεια εξ αίμα­τος ή εξ αγχι­στεί­ας των βιο­λο­γι­κών γονέ­ων με την παρέν­θε­τη μητέ­ρα, ενώ 52 ισχυ­ρί­ζο­νται ότι έχουν φιλι­κές σχέ­σεις”.

Και αυτό το στοι­χείο επι­βε­βαιώ­νει ότι η παρέν­θε­τη μητρό­τη­τα αφο­ρά κατά βάση την ακραία εκμε­τάλ­λευ­ση ευά­λω­των γυναι­κών από πλού­σια άτο­μα ή ζευ­γά­ρια. Αυτή η αγο­ρά θα διευ­ρυν­θεί το επό­με­νο διά­στη­μα, όπως άλλω­στε δεί­χνουν και οι εκτιμήσεις.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο