Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλπικο ως το μεδούλι το «ελληνικό όνειρο»

Η δια­μόρ­φω­ση των αξό­νων για ένα «Εθνι­κό Σχέ­διο για το Ελλη­νι­κό Ονει­ρο» απα­σχό­λη­σε τη σύνα­ξη των Σπε­τσών, τη συνε­δρί­α­ση της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας του ΣΥΡΙΖΑ που κάλε­σε στο εξο­χι­κό του ο πρό­ε­δρός του, Στ. Κασ­σε­λά­κης. Απ’ τον τίτλο και μόνο γίνε­ται σαφές ότι οι ανα­ζη­τή­σεις της ηγε­σί­ας του κόμ­μα­τος δεν αφο­ρούν παρά στο πώς θα που­λή­σουν ξανά ψεύ­τι­κες ελπί­δες στον λαό, ανα­κτώ­ντας την ικα­νό­τη­τα χειραγώγησης.

Στο πλαί­σιο αυτής της επι­δί­ω­ξης — προ­ϋ­πό­θε­σης επα­νό­δου σε κυβερ­νη­τι­κή τρο­χιά προ­βλή­θη­καν στον Στ. Κασ­σε­λά­κη «30 λεπτο­με­ρώς επε­ξερ­γα­σμέ­νες και τεκ­μη­ριω­μέ­νες παρου­σιά­σεις» για το πώς θα κοροϊ­δέ­ψουν για ακό­μη μια φορά τον λαό ότι το εχθρι­κό για τα συμ­φέ­ρο­ντά του κρά­τος μπο­ρεί τάχα να ανα­συ­γκρο­τη­θεί προς όφε­λός του, πώς είναι δυνα­τόν, στο πλαί­σιο της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης, που προ­ϋ­πο­θέ­τει την έντα­ση της φτώ­χειας του, να υπάρ­ξει «ευη­με­ρία και πρό­ο­δος για όλους και να δια­μορ­φω­θεί μια κοι­νω­νία ισό­τη­τας, δικαιο­σύ­νης και πολι­τι­στι­κής δημιουρ­γί­ας» και πώς, στο πλαί­σιο των ευρω­α­τλα­ντι­κών σχε­δια­σμών, για την ευό­δω­ση των οποί­ων και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανα­λά­βει συγκε­κρι­μέ­νες δεσμεύ­σεις, μπο­ρεί να υπάρ­ξει «μια πατριω­τι­κή και υπε­ρή­φα­νη εξω­τε­ρι­κή πολιτική».

Τον ίδιο στό­χο έρχο­νται να υπη­ρε­τή­σουν και τα περι­φε­ρεια­κά συνέ­δρια που οργα­νώ­νει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώ­το θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 4 Φλε­βά­ρη στην Κοζά­νη και το επό­με­νο στις 10 Φλε­βά­ρη στη Λάρισα.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο