Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική προσηλωμένη στις κοινές δεσμεύσεις που μοιράζεται με την ΝΔ

Να βγάλει την ουρά του απ’ έξω από την διαχρονική υποβάθμιση της πυροπροστασίας, της πρόληψης και της δασοπυρόσβεσης επιχείρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή.

Οριοθετώντας αυστηρά την πολιτική που αφήνει έκθετο το περιβάλλον και το βιος του λαού, μετά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε κριτική στην Νέα Δημοκρατία γιατί έκανε «δουλειές στο πόδι».

Ο Σ. Φάμελλος κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι χρησιμοποιεί την κλιματική κρίση σαν «βολική δικαιολογία», πρακτική όμως που ακολούθησε πριν την Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να βγαίνουν από το κάδρο οι σοβαρές ευθύνες του κρατικού μηχανισμού και των κυβερνήσεων.

Υπερασπίστηκε την πολιτική της «πράσινης μετάβασης», την οποία άλλωστε από κοινού έχουν εφαρμόσει και στηρίξει τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, εντός κι εκτός συνόρων, διεκδικώντας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ το ISO για αυτήν την πολιτική, καθώς – κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- η ΝΔ… δεν την πιστεύει.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα το καταψηφίσει, χωρίς να διαφωνεί με την επικίνδυνη άρση των κριτηρίων για την ψήφο των αποδήμων, για να μπορούν να ψηφίζουν από τη χώρα που ζουν οι ομογενείς 3ης και 4ης γενιάς που έχουν απολέσει τους κοινωνικούς και οικονομικούς δεσμούς με την Ελλάδα.

Τέλος, όπως ανέφερε ο Σ. Φάμελλος «στηρίξαμε και στηρίζουμε τον διάλογο με την Τουρκία, ακόμα και όταν το κρύβατε (σ.σ. η ΝΔ) και το μάθαμε από την απέναντι μεριά, διότι αυτό επιτάσσει το συμφέρον της Ελλάδας. Στηρίζουμε την προώθηση διαύλων, την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών και των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας ξανά να παρουσιάσει τους λύκους ως «πρόβατα», προέτρεψε την κυβέρνηση «να αξιοποιεί τις ΗΠΑ και την ΕΕ ώστε να δεσμεύσουν την Τουρκία σε έναν διάλογο βασισμένο στο διεθνές δίκαιο με τερματισμό των προκλήσεων … Δεν είναι δυνατόν να έχετε παραχωρήσει 6 στρατιωτικές εγκαταστάσεις και την Αλεξανδρούπολη στον κ. Biden και να μην απαιτείτε να υπάρχει δέσμευση και περιορισμοί για τα f16!».

Μόνο που για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως και για την κυβέρνηση και τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου, προτεραιότητα αποτελεί η συνοχή της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και γι’ αυτό το σκοπό ανοίγουν νέες πολεμικές βάσεις στην Ελλάδα (τα εγκαίνια τα έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ…), γι’ αυτό το σκοπό εκτοξεύονται οι εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ (τους οποίους υπερψηφίζουν συνήθως όλοι μαζί, πλην ΚΚΕ), γι’ αυτό το σκοπό έχει ξεκινήσει η «νέα φάση» στα ελληνοτουρκικά με αμερικανοΝΑΤΟϊκή εποπτεία και με ατζέντα κυριαρχικά δικαιώματα και κυριαρχία της χώρας, αφού όπως παραδέχτηκε πρόσφατα ο πρωθυπουργός «η εθνική κυριαρχία είναι σχετική έννοια».