Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο ρήγμα με αφορμή το γάμο ομόφυλων – Ερωτηματικά από τη δήλωση Κασσελάκη για την Εκκλησία

Έριξε «το γάντι» σε όσους διαφωνούν και κυρίως στο alter ego του Παύλο Πολάκη, στο θέμα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης στην ομιλία του στην έναρξη της συνεδρίασης της ΚΕ. Κάλεσε όποιο μέλος της ΚΕ διαφωνεί με το γάμο ομοφύλων και την τεκνοθεσία να σηκωθεί ενώ απέφυγε να μιλήσει για “κομματική πειθαρχία” και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο καλώντας και το ΠΑΣΟΚ να πράξει το ίδιο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Παύλος Πολάκης φέρεται να διατύπωσε χθες την ένστασή του στις ρυθμίσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας στην Πολιτική Γραμματεία πως «δεν μπορεί να ανέβει κάνεις πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο και να ανοίξει συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο θέμα, χωρίς να σου πουν γι’ αυτό». Σήμερα μάλιστα εμφανίσθηκαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε στον Παύλο Πολάκη και να τον απείλησε με διαγραφή. Ο Π. Πολάκης δήλωσε στο newsit.gr λέγοντας πως «δεν ισχύει και δεν ξέρω ποιος διαρρέει αυτές τις πληροφορίες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να υποστηρίξει την αναγκαιότητα υπερψήφισης του νομοσχεδίου της ΝΔ έφτασε στο σημείο να πει πως «η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται, όχι να κρύβεται»!!!  (όπως λέει ο λαός, εκεί που κρεμούσαν οι καπετναίοι τ’ άρματα κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια).

Ο κ. Κασσελάκης απευθύνθηκε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέγοντας: «Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στο γάμο και στην τεκνοθεσία; Για εμάς τα ζητήματα των δικαιωμάτων δεν είναι ζητήματα αρχηγισμού και πειθαρχίας, είναι ζητήματα ταυτοτικά. Αν όχι η Αριστερά ποιος; Η Αριστερά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται. Θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην πρόοδο και θα περιμένουμε από τον δήθεν προοδευτικό κ. Ανδρουλάκη να κάνει το ίδιο». Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε γενικότερα στα δικαιώματα ρωτώντας: «Ποιος διαφωνεί μία γυναίκα που δέχεται παρενόχληση στον χώρο εργασίας να μπορεί να το καταγγείλει δίχως τον φόβο των αντιποίνων;».

Χαρακτήρισε «κουτοπονηριές» την ενθάρρυνση του πρωθυπουργού για αποχή των βουλευτών της ΝΔ και ανέφερε πως «έχω φτάσει στο σημείο να συμφωνώ με τον Αντώνη Σαμαρά. Πώς είναι δυνατό να λέει στους ψηφοφόρους “ελάτε να ψηφίσετε” και στους βουλευτές του “απόσχετε”;». Η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται, όχι να κρύβεται.

Όλο το ενδιαφέρον πλέον στις τοποθετήσεις των μελών της ΚΕ τόσο για το θέμα όσο και την πρωτοβουλία Κασσελάκη να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Είναι πολλοί αυτοί που τα «έχουν πάρει» με την πρωτοβουλία Κασσελάκη αλλά και αυτοί που διαφωνούν με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.

Το ερώτημα πλέον -δεδομένων των αντιδράσεων – είναι αν θα κοπάσει η φουρτούνα που έχει ξεσπάσει στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή θα εξελιχθεί σε τσουνάμι;

Ηξεις αφήξεις για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο Στ. Κασσελάκης δείχνοντας την ταύτιση με τη ΝΔ ανέφερε ότι η κυβέρνηση υιοθετεί ή ακολουθεί τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως λέγοντας ότι «πολιτική συγκυρία των τελευταίων ημερών δείχνει πως ο κ. Μητσοτάκης στηρίζεται σε μέτρα, ακόμα και απόπειρες μεταρρυθμίσεων, τουλάχιστον κατόπιν δικών μας στοχευμένων αντιπολιτευτικών παρεμβάσεων» αναφερόμενος στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών και τα μέτρα κοροϊδία για ακρίβεια και βια μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Ταύτιση και στο θέμα της της επιστολικής ψήφου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «για την επιστολική ψήφο θα τοποθετηθούμε άμεσα. Έχουμε πει πως αν καλυφθούν πλήρως τα ζητήματα της διαφάνειας και του αδιάβλητου της ψήφου, θα ταχθούμε υπέρ.»

Ηξεις αφήξεις και ακροβασίες για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν δήλωσε αρνητικός στα ιδιωτικά πανεπιστήμια εφόσον αυτά είναι ποιοτικά ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν θέλει να φέρει το Χάρβαρντ αλλά να εξυπηρετήσει τα κολέγια φίλων της.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «μας παραμυθιάζουν με το Χάρβαρντ παρ’ ότι ξέρουν ότι στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τα μεγάλα ποιοτικά ιδιωτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών. Το γνωρίζουν. Για άλλη μια φορά σας λένε ψέματα. Αυτό που τους ενδιαφέρει, όπως έδειξε η ελάχιστη βάση εισαγωγής, είναι η πελατεία για τα κολλέγια των φίλων της κυβέρνησης.»

Εμμεσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι είναι υπέρ των “καλών” ιδιωτικών πανεπιστημίων τα οποία θα συνεργάζονται με ελληνικά πανεπιστήμια. Ανέφερε: «Θέλουμε ποιοτική ανώτατη εκπαίδευση, όπως στις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, με καλά χρηματοδοτημένα πανεπιστήμια, που θα μπορούν να συνεργάζονται ισότιμα με κορυφαία ξένα πανεπιστήμια, σε μεταπτυχιακά και σε έρευνα» και ότι «θα αντιταχτούμε σε κολλέγια-σούπερ μάρκετ πτυχίων». Τα επιχειρήματα αυτά προφανώς δίνουν “αέρα” στην πρόθεση της κυβέρνησης για δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων με δήθεν αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων!

Οι αξίες του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησίας

Ο Στέφανος Κασσελάκης, είχε συνάντηση νωρίτερα σήμερα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Μετά τη συνάντηση ο Στ. Κασσελάκης δήλωσε ότι «από πλευράς μου εξέφρασα ότι οι αξίες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησίας»… προκαλώντας ερωτηματικά.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «η Εκκλησία έχει να παίξει μεγάλο ρόλο» στο «να δώσουμε φωνή στους αδύναμους, να προσφέρουμε αλληλεγγύη σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας μας» και πώς «ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα μπορεί να σταθεί με τον ακτιβισμό του στην κοινωνία στο πλευρό της». Απέφυγε να μιλήσει για το θέμα του διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε ποτέ.

Ο Ιερώνυμος δήλωσε ότι «μιλήσαμε για το έργο της Εκκλησίας, μιλήσαμε για την πορεία των συζητήσεων μέχρι τώρα, Εκκλησίας και Πολιτείας. Επαινέσαμε τα σημεία τα καλά που υπάρχουν, ψέξαμε σημεία τα οποία εγώ, από πλευράς δικής μου, είπα ότι θέλουν ακόμα μελέτη και να προχωρήσουν περισσότερο».

Πρόσθεσε πως «εάν πλανάται ένα ερώτημα που μερικοί θέλουν να έχουν απάντηση ως προς το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων, εγώ επιφυλάσσομαι να πω πως είμαι επιφυλακτικός, αλλά και ο κ. Κασσελάκης και εγώ είπαμε ότι χρειαζόμαστε στα χέρια μας κάποιο νόμο, κάποιο κείμενο να μελετήσουμε και στη συνέχεια να τα ξαναπούμε.»