Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: Τι παίζει με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; — Νέο video essay της ΚΝΕ

Αποδείχθηκε όλα αυτά τα χρόνια 
ότι ο “επιμένων αγωνιστικά” νικά!

Συνε­χί­ζε­ται η σει­ρά θεμα­τι­κών βίντεο (video essays) της ΚΝΕ, αυτή τη φορά στρέ­φο­ντας τον «μεγε­θυ­ντι­κό φακό» στο νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για την ίδρυ­ση ιδιω­τι­κών Πανεπιστημίων.

Η ΚΝΕ θέλο­ντας να προ­βά­λει πιο γλα­φυ­ρά τις συνέ­πειες του νομο­σχε­δί­ου στα δικαιώ­μα­τα και τη ζωή της νέας γενιάς, απα­ντά­ει μ’ ένα βίντεο 17 λεπτών στα ψέμα­τα της κυβέρνησης:

  • Ψέμα no 1: «Με την ίδρυ­ση των ιδιω­τι­κών Πανε­πι­στη­μί­ων θα ανα­βαθ­μι­στούν τα δημό­σια, μέσω του ανταγωνισμού…».
  • Ψέμα no 2: «Η χώρα θα έχει όφε­λος, για­τί δε θα φεύ­γουν χιλιά­δες νέοι για σπου­δές στο εξω­τε­ρι­κό. Έτσι θα στα­μα­τή­σει το brain drain…».
  • Ψέμα no 3: «Και­ρός να ξεπε­ρά­σου­με ανα­χρο­νι­σμούς του παρελ­θό­ντος. Είμα­στε η τελευ­ταία χώρα στον κόσμο χωρίς μη κρα­τι­κά Πανεπιστήμια…».
  • Ψέμα no 4: «Δεν τίθε­ται θέμα άρθρου 16. Ιδρύ­ο­νται μη κερ­δο­σκο­πι­κά Πανεπιστήμια…».
  • Ψέμα no 5: «Θα υπάρ­χουν αυστη­ρά κρι­τή­ρια ίδρυ­σης μη κρα­τι­κών Πανεπιστημίων».

«Οι δεκά­δες χιλιά­δες που κινη­το­ποιού­νται αυτό το διά­στη­μα είναι η φωνή της μεγά­λης πλειο­ψη­φί­ας των νέων που θέλουν σύγ­χρο­να σχο­λεία και Πανε­πι­στή­μια, απο­κλει­στι­κά δημό­σια και πραγ­μα­τι­κά δωρε­άν, με επαρ­κή κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση, πτυ­χία με αξία για δου­λειά με δικαιώ­μα­τα. Αν κάτι απο­δεί­χθη­κε όλα αυτά τα χρό­νια είναι ότι ο “επι­μέ­νων αγω­νι­στι­κά” νικά!

Το ζήσα­με, το απο­δεί­ξα­με πολ­λές φορές. Θα είμα­στε ξανά στην πρώ­τη τη γραμ­μή!», σημειώ­νει η ΚΝΕ.

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ: Η αλή­θεια απέ­να­ντι στη κυβερ­νη­τι­κή προπαγάνδα

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο