Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καλαμαριά — Δολοφονία Γεωργίας: Παρά τα στοιχεία επιμένει ο 39χρονος ότι δε τη σκότωσε αυτός

Το δρό­μο προς τη φυλα­κή «έδει­ξαν» εισαγ­γε­λέ­ας και ανα­κρι­τής στους δύο άνδρες που κατη­γο­ρού­νται για τη δολο­φο­νία της 41 ετών εγκύ­ου, η σορός της οποί­ας βρέ­θη­κε την περα­σμέ­νη Δευ­τέ­ρα σε δασι­κή περιο­χή κοντά στο Μονο­πή­γα­δο, στα όρια των νομών Θεσ­σα­λο­νί­κης και Χαλ­κι­δι­κής, μία εβδο­μά­δα μετά την εξα­φά­νι­σή της, ανή­με­ρα της Πρωτοχρονιάς.

Ο 39χρονος σύντρο­φός της και ο 34χρονος φίλος του, που διώ­κο­νται για ανθρω­πο­κτο­νία με δόλο σε ήρε­μη ψυχι­κή κατά­στα­ση, δια­κο­πή κύη­σης και ληστεία (από κοι­νού και σε βαθ­μό κακουρ­γή­μα­τος), όπως επί­σης για παρά­νο­μη οπλο­φο­ρία και οπλο­χρη­σία, κατά τις μαρα­θώ­νιες απο­λο­γί­ες τους — ενώ­πιον του 4ου τακτι­κού ανα­κρι­τή Θεσ­σα­λο­νί­κης — απο­ποι­ή­θη­καν τις ευθύ­νες τους όσον αφο­ρά τη δολο­φο­νία της 41χρονης Γεωρ­γί­ας. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, υπέ­δει­ξαν ο ένας τον άλλο ως δρά­στη του φονι­κού, το κίνη­τρο του οποί­ου ήταν η ληστεία.

«Όταν ξύπνησα το πρωί δεν την βρήκα δίπλα μου»

Ακο­λου­θώ­ντας την προ­α­να­κρι­τι­κή του στά­ση, ο 39χρονος αρνή­θη­κε το σύνο­λο των εις βάρος του απο­δι­δό­με­νων πρά­ξε­ων, επι­μέ­νο­ντας πως είναι αθώ­ος. «Δεν πρό­κει­ται να ομο­λο­γή­σω ένα έγκλη­μα που δεν έκα­να» φέρε­ται να απο­λο­γή­θη­κε, απα­ντώ­ντας στα επί­μο­να ερω­τή­μα­τα του ανα­κρι­τή για τις συν­θή­κες θανά­του της 41χρονης, η οποία, σύμ­φω­να με τα ιατρο­δι­κα­στι­κά ευρή­μα­τα, έφε­ρε τρία θανα­τη­φό­ρα τραύ­μα­τα από μαχαί­ρι στην τρα­χη­λι­κή χώρα και στον αυχένα.

Για την επί­μα­χη βρα­διά της Πρω­το­χρο­νιάς, όταν, κατά τη δικο­γρα­φία τελέ­στη­κε το έγκλη­μα στο δια­μέ­ρι­σμά του 39χρονου στην Καλα­μα­ριά, ο ίδιος ανέ­φε­ρε πως είχε πάρει τρία χάπια και κοι­μή­θη­κε. «Όταν ξύπνη­σα το πρωί δεν την βρή­κα δίπλα μου» φέρε­ται να είπε κατά την 2ωρη απο­λο­γία του, εκφρά­ζο­ντας την εκτί­μη­σή του ότι φίλος του σκό­τω­σε την γυναί­κα, αφού, όπως είπε, εκεί­νος υπέ­δει­ξε στις διω­κτι­κές Αρχές το σημείο όπου εγκα­τα­λεί­φθη­κε το πτώ­μα της.

Ερω­τη­θείς, δε, για το υλι­κό από κάμε­ρες ασφα­λεί­ας που εμφα­νί­ζει τους δύο κατη­γο­ρού­με­νους να μετα­φέ­ρουν με βαλί­τσα — τύπου μπα­ού­λο το άψυ­χο σώμα της Γεωρ­γί­ας φαί­νε­ται να απά­ντη­σε ως εξής: «Σίγου­ρα δεν είμαι εγώ αυτός, ίσως κάποιος άγνω­στος συνερ­γός του 34χρονου».

Για την από­φα­ση που είχε λάβει η 41χρονη να δια­κό­ψει την εγκυ­μο­σύ­νη της (σ.σ. βρι­σκό­ταν στην 7η εβδο­μά­δα της κύη­σης και είχε προ­γραμ­μα­τί­σει σχε­τι­κό ιατρι­κό ραντε­βού για τις 3/1), ο κατη­γο­ρού­με­νος, όπως ανα­φέ­ρουν πλη­ρο­φο­ρί­ες, είπε ότι δια­φω­νού­σε και πως ο ίδιος ήθε­λε το παι­δί, ενώ πρό­σθε­σε ότι απο­δέ­χθη­κε την προ­σω­πι­κή επι­λο­γή της Γεωργίας.

«Ο 39χρονος προσχεδίασε το έγκλημα»

Νωρί­τε­ρα, είχε περά­σει το κατώ­φλι του ανα­κρι­τι­κού γρα­φεί­ου ο 34χρονος φίλος του, ο οποί­ος απο­λο­γού­με­νος επί σχε­δόν τρεις ώρες φέρε­ται να έκα­νε λόγο για «προ­σχε­δια­σμέ­νο έγκλη­μα» από την πλευ­ρά του συγκα­τη­γο­ρου­μέ­νου του. Όπως είχε κατα­θέ­σει προ­α­να­κρι­τι­κά στους αστυ­νο­μι­κούς του Τμή­μα­τος Εγκλη­μά­των κατά Ζωής της Ασφά­λειας Θεσ­σα­λο­νί­κης, ο ίδιος δέχθη­κε να συμ­με­τά­σχει σε μία «σκη­νο­θε­τη­μέ­νη» ληστεία σε βάρος της 41χρονης, την οποία — κατά τους υπε­ρα­σπι­στι­κούς του ισχυ­ρι­σμούς — προ­φα­σί­στη­κε ο 39χρονος.

«Ήμουν εκεί για να την ακι­νη­το­ποι­ή­σου­με, επει­δή δέχτη­κα την πρό­τα­ση του να κάνου­με μια ψεύ­τι­κη ληστεία χωρίς να πάθει τίπο­τα η Γεωρ­γία. Όταν πήρε το μαχαί­ρι στα χέρια του μου ζήτη­σε να φύγω. Βγή­κα από την οικο­δο­μή και περί­με­να στο αυτο­κί­νη­το. Τότε ήρθε και μου είπε ότι τη σκό­τω­σε» φέρε­ται να απο­λο­γή­θη­κε ο 34χρονος.

«Γιατί πήγα στην Αστυνομία»

Ο ίδιος, σύμ­φω­να με τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρί­ες, ανέ­φε­ρε πως άργη­σε να πάει στην Αστυ­νο­μία να ομο­λο­γή­σει την εμπλο­κή του στην υπό­θε­ση, διό­τι δέχθη­κε απει­λές από τον 39χρονο. «Μου είπε πως εάν μιλή­σω θα πάθω τα ίδια με την Γεωρ­γία» φέρε­ται να είπε στον ανα­κρι­τή, ενώ συμπλή­ρω­σε πως απο­φά­σι­σε να απευ­θυν­θεί στις Αρχές όταν πλη­ρο­φο­ρή­θη­κε για την εγκυ­μο­σύ­νη της 41χρονης. «Από ανα­ζή­τη­ση στο Δια­δί­κτυο έμα­θα ότι η γυναί­κα ήταν έγκυος. Αυτός ήταν ο λόγος που με ώθη­σε να πάω στις Αρχές να κατα­θέ­σω» ανέφερε.

Οι εξη­γή­σεις που έδω­σαν οι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι δεν έπει­σαν εισαγ­γε­λέα και ανα­κρι­τή που ομό­φω­να τούς έκρι­ναν προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νους. Η μετα­γω­γή τους στο Δικα­στι­κό Μέγα­ρο έγι­νε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, κάτω από ενι­σχυ­μέ­να μέτρα ασφα­λεί­ας, ενώ η δια­δι­κα­σία ενώ­πιον των δικα­στι­κών Αρχών ολο­κλη­ρώ­θη­κε στις 5 το απόγευμα.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο