Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «Ελληνικό»

«Όσο προχωράνε τα έργα στο “Ελληνικό”, τόσο θα επιβεβαιώνεται ότι η συγκεκριμένη επένδυση, με τα ακριβά ξενοδοχεία, με τα καζίνο και με μια κλειστή πόλη με κατοικίες πολύ υψηλού κόστους δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις ανάγκες του λαού της Αττικής. Στην πραγματικότητα στερεί από τα λαϊκά στρώματα της περιοχής και της Αττικής συνολικά, έναν απ’ τους τελευταίους μεγάλους ελεύθερους χώρους “ανάσας”» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «Ελληνικό».

«Σε αυτό το “έγκλημα” είναι συνυπεύθυνοι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που δρομολόγησαν το παραπάνω έργο με κριτήριο τους σχεδιασμούς και τα κέρδη του τουριστικού κεφαλαίου, αλλά και των άλλων επιχειρηματικών ομίλων που εμπλέκονται στην επένδυση στο “Ελληνικό”» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Εγκαινίασε την επένδυση μιας κλειστής πολιτείας για πλούσιους

Τα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης στο «Ελληνικό», έναν μεγάλο ελεύθερο χώρο που μετατρέπεται σε μια κλειστή πόλη για πλούσιους, έγινε σήμερα παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Σήμερα γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής» υποστήριξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, ωστόσο αυτή η «νέα εποχή» δεν αφορά τα λαϊκά στρώματα της Αττικής αλλά αποκλειστικά και μόνο τα υψηλά εισοδήματα που μπορούν να αξιοποιήσουν τις πανάκριβες κατοικίες και τα πανάκριβα ξενοδοχεία. Αντίθετα δεν θα έχουν καν πρόσβαση σε μια κλειστή πολιτεία που δημιουργείται στο «ελληνικό» με μια επένδυση που προώθησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ομιλία του ο Κ. Μητσοτάκης κατέδειξε ότι το κράτος έχει συνέχεια προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων θυμίζοντας ότι η πρώτη συζήτηση για το έργο έγινε στη Βουλή το 2007, το 2014, πως η προηγούμενη κυβέρνηση το αποδέχθηκε το 2016 και ήρθε το καλοκαίρι του 2019 για να ξεκινήσει το έργο.

Ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι το έργο δηλώνει «την αντοχή της ελληνικής οικονομίας μέσα σε ένα ασταθές διεθνές τοπίο με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση. Παρά τα εμπόδια, τα μεγάλα έργα στον τόπο μας προχωρούν» και πρόσθεσε πως «απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια η Πολιτεία συνεχώς υψώνει αναχώματα ανακούφισης. Οι πολίτες δοκιμάζονται αλλά αντιλαμβάνονται με ωριμότητα το μέγεθος της πρόκλησης και νοιώθουν την κυβέρνηση δίπλα τους. Όπως και μέχρι τώρα, έτσι και αυτή η παγκόσμια δυσκολία θα μετατραπεί σε εθνική επιτυχία».

Πηγή: 902.gr

 

Ναζίμ Χικμέτ Ποιήματα εκλογή από το έργο του