Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Αυτούς βολεύετε… Τα δικά σας παιδιά»: Καταγγελία για διπλοθεσίτη golden boy της ΟΝΝΕΔ στο δήμο Αθήνας

«Αυτούς βολεύ­ε­τε… Τα δικά σας παι­διά. Τα golden boys της ΟΝΝΕΔ» τόνι­σε ο Νίκος Σοφια­νός στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο της Αθή­νας καταγ­γέλ­λο­ντας πως ο αντι­πρό­ε­δρος της ΟΝΝΕΔ, Γιάν­νης Φυτό­που­λος, εκτός από επι­στη­μο­νι­κός συνερ­γά­της του υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών, Νίκου Δέν­δια, από το 2019, προ­σε­λή­φθη στα τέλη του 2021 οικο­νο­μι­κός υπεύ­θυ­νος του Δήμου μέσω προ­γράμ­μα­τος ΕΣΠΑ, με συνυ­πο­ψή­φιά του για την ίδια θέση να έχει προ­χω­ρή­σει σε καταγ­γε­λία μετά την απόρ­ρι­ψή της.

Ο Νίκος Σοφια­νός, επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», κατά τη συνε­δρί­α­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Αθη­ναί­ων σημεί­ω­σε πως «πετά­τε στον δρό­μο παι­διά με βαριά βιο­γρα­φι­κά, τα οποία δεν είναι δικά σας παιδιά».

Τόνι­σε ότι «στις 13/12/2021 απο­φα­σί­σα­με να πάρου­με μέρος σε ένα πρό­γραμ­μα ΕΣΠΑ και εγκρί­να­με την Επι­τρο­πή Παρα­κο­λού­θη­σης του προ­γράμ­μα­τος. Στην ίδια συνε­δρί­α­ση, στο 16 θέμα, απο­φα­σί­σα­με τη σύστα­ση Επι­τρο­πής Αξιο­λό­γη­σης για τις προ­σλή­ψεις σε αυτό το πρόγραμμα».

Σύμ­φω­να με τον Ν. Σοφια­νό, τον Νοέμ­βριο του 2021 ο δήμαρ­χος της Αθή­νας ‑με εγκύ­κλιό του- ανέ­φε­ρε ανα­λυ­τι­κά πώς θα γίνει η βαθ­μο­λό­γη­ση και απο­σα­φή­νι­σε ότι οι ενστά­σεις θα κατα­τί­θε­νται στην Επι­τρο­πή Αξιο­λό­γη­σης. «Φτιά­ξα­τε, λοι­πόν, μια Επι­τρο­πή η οποία είναι τα ίδια πρό­σω­πα στις Επι­τρο­πές Παρα­κο­λού­θη­σης, Αξιο­λό­γη­σης και Ενστά­σε­ων» στη­λί­τευ­σε υπεν­θυ­μί­ζο­ντας: «Φέρα­με την καταγ­γε­λία μιας υπο­ψή­φιας για τις θέσεις 102 και 107, την οποία απορ­ρί­ψα­τε με δίλε­πτη συνέ­ντευ­ξη, παρά το βαρύ βιο­γρα­φι­κό της».

«Ποιον προ­σλά­βα­τε στη θέση 102;» ρώτη­σε και πρό­σθε­σε: «Τον κ. Ιωάν­νη Φυτό­που­λο, ο οποί­ος είχε και μια εμπει­ρία σαν βοη­θός λογι­στή. Όμως όταν τον προ­σλά­βα­τε ήταν επι­στη­μο­νι­κός συνερ­γά­της του υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών και τον προ­σλά­βα­τε σαν οικο­νο­μι­κό υπεύ­θυ­νο στον δήμο Αθη­ναί­ων με το υπο­έρ­γο “δρά­σεις και­νο­τό­μων υπηρεσιών”».

Επι­πλέ­ον ο Ν. Σοφια­νός επε­σή­μα­νε, «δυο δου­λειές ο κ. Φυτό­που­λος!», συμπλη­ρώ­νο­ντας ότι είναι «αντι­πρό­ε­δρος της ΟΝΝΕΔ. Τα “γαλά­ζια” golden boys, τα οποία δεν μπο­ρούν να ζήσουν με έναν μισθό. Θέλουν δύο μισθούς. Και αυτό το κάνα­τε με απο­φά­σεις Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Αθή­νας, δίνο­ντας διπλή δου­λειά ενώ πιθα­νόν η Επι­τρο­πή το ήξε­ρε ‑μπο­ρεί και να μην το ήξε­ρε, κακώς όμως- και φυσι­κά μαθαί­νου­με ότι ο κ. Φυτό­που­λος ήταν και συνερ­γά­της του γραμ­μα­τέα της ΝΔ, κ. Μαρι­νά­κη. Αυτούς βολεύ­ε­τε. Τα δικά σας παι­διά, τα golden boys της ΟΝΝΕΔ, τα οποία για να ζήσουν θέλουν δύο μισθούς. Θέλουν 4.000 και 5.000 ευρώ και πετά­τε στον δρό­μο παι­διά με βαριά βιο­γρα­φι­κά, τα οποία δεν είναι δικά σας παιδιά».

Κατα­λή­γο­ντας ο Ν. Σοφια­νός υπο­γράμ­μι­σε ότι «θέλου­με απα­ντή­σεις για την κατη­γο­ρία 107, να μας κατα­θέ­σε­τε τα πιστο­ποι­η­τι­κά. Δηλα­δή, τι προ­σό­ντα είχαν αυτοί που επι­λέ­ξα­τε διό­τι θα επα­νέλ­θου­με στην επό­με­νη συνε­δρί­α­ση και για­τί στη συγκε­κρι­μέ­νη κατη­γο­ρία φαί­νε­ται ότι στη μοριο­δό­τη­ση των 30 μορί­ων μοριο­δο­τεί­τε τη συγ­γέ­νεια εξ αίμα­τος στε­λε­χών της ΝΔ και της ΔΑΚΕ».

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο