Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΥΠΕΞ απορρίπτει στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο

Για έναν Τούρκο πολίτη που έπεσε νεκρός από ελληνικά πυρά κάνουν λόγο δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι το περιστατικό συνέβη το Σάββατο στην όχθη του ποταμού Έβρου, που αποτελεί φυσικό σύνορο με την Ελλάδα, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης, ακριβώς απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά, βόρεια του Τυχερού.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο 43χρονος Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Σενέρ, που έσπευσε στο κοντινό χωριό όπου ενημέρωσε για το περιστατικό, ο Ντουγκούν πέθανε ακαριαία. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που μετέφερε τη σωρό του θύματος στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Αδριανούπολης.

Η Άγκυρα προχώρησε σε διάβημα και κάλεσε για εξηγήσεις την Επιτετραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στην τουρκική πρωτεύουσα.

Απορρίπτει τους τουρκικούς ισχυρισμούς το ΥΠΕΞ

Από την πλευρά του το ελληνικό ΥΠΕΞ απέρριψε τους ισχυρισμούς της Τουρκίας και σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Πληροφορίες που επικαλούνται ελληνικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν πως το περιστατικό έγινε στην τουρκική πλευρά και πιθανόν να αφορούσε διακινητές ή λαθρέμπορους.

Πηγή: 902.gr

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη