Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οργανώσεις Αττικής ΚΚΕ-ΚΝΕ: Τίμησαν την μνήμη του Νίκου Ζαχαριάδη στο Α’ Νεκροταφείο

Σε μια σεμνή τελε­τή μέλη των Οργα­νώ­σε­ων Αττι­κής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τίμη­σαν το πρωί στο Α’ Νεκρο­τα­φείο Αθη­νών, την μνή­μη του Νίκου Ζαχα­ριά­δη, ανή­με­ρα της συμπλή­ρω­σης 48 χρό­νων από τον θάνα­τό του.

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έφτα­σαν στον τάφο του Ν. Ζαχα­ριά­δη κρα­τώ­ντας κόκ­κι­νες σημαί­ες. Εκεί μίλη­σε ο Μανώ­λης Ραπα­νά­κης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποί­ος αφού ανα­φέρ­θη­κε σε ιστο­ρι­κές στιγ­μές του βίου του Ν. Ζαχα­ριά­δη,  την προ­σφο­ρά του και τη δρά­ση του ως ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνι­σε ότι «σε κάθε φάση της σκλη­ρής συνέ­χειας της ζωής του έως και τον οδυ­νη­ρό του θάνα­το την 1η Αυγού­στου του 1973, σε καμία περί­πτω­ση δεν επέ­τρε­ψε να τον χρη­σι­μο­ποι­ή­σει κανέ­νας για να βλά­ψει το Κόμ­μα του, το ΚΚΕ».

zaxariadis 1

Επι­σή­μα­νε ότι «η σημε­ρι­νή μας παρου­σία εδώ δεν είναι μία εθι­μο­τυ­πι­κή δρά­ση, όπως τέτοια δεν είναι καμία εκδή­λω­ση που οργα­νώ­νει το Κόμ­μα και η ΚΝΕ σε τόπους μαρ­τυ­ρί­ου, εξο­ρί­ας, τιμώ­ντας μεγά­λες προ­σω­πι­κό­τη­τες του ΚΚΕ και του κομ­μου­νι­στι­κού κινή­μα­τος. Διδα­σκό­μα­στε και εμπνε­ό­μα­στε από τους αλύ­γι­στους της ταξι­κής πάλης, επώ­νυ­μους και ανώ­νυ­μους που σε σκλη­ρές συν­θή­κες επέ­δει­ξαν άφθα­στο ηρω­ι­σμό, ατα­λά­ντευ­τη στά­ση απέ­να­ντι στο αστι­κό κρά­τος και τον ταξι­κό αντί­πα­λο. Η πεί­ρα και τα συμπε­ρά­σμα­τα από αυτή την πάνω από έναν αιώ­να δρά­ση του ΚΚΕ, απο­τε­λούν πραγ­μα­τι­κό εφό­διο σήμε­ρα, στον αγώ­να που δίνου­με σε πολύ δύσκο­λες από άλλους παρά­γο­ντες συνθήκες.

Φιλο­δο­ξού­με σε αυτές τις συν­θή­κες να αντε­πε­ξέλ­θου­με στα μεγά­λα καθή­κο­ντα που χαράσ­σο­νται μπρο­στά μας, απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα που απο­τυ­πώ­θη­κε και στις απο­φά­σεις του 21ου συνε­δρί­ου του Κόμ­μα­τος. Αυτός θα είναι και ο πιο ουσια­στι­κός τρό­πος να τιμή­σου­με το σ. Ζαχα­ριά­δη και όλους τους αγω­νι­στές και τις αγω­νί­στριες που έδω­σαν και τη ζωή τους στην πάλη για το σοσιαλισμό.”

Στη συνέ­χεια κατα­τέ­θη­καν λου­λού­δια στον τάφο του, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ από τον Γιάν­νη Μανου­σο­γιαν­νά­κη, εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ από τον Αλέ­ξαν­δρο Μπουγά.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο