Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΥΠΕΞ απορρίπτει στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο

Για έναν Τούρ­κο πολί­τη που έπε­σε νεκρός από ελλη­νι­κά πυρά κάνουν λόγο δημο­σιεύ­μα­τα του τουρ­κι­κού Τύπου.

Τα τουρ­κι­κά δημο­σιεύ­μα­τα υπο­στη­ρί­ζουν ότι το περι­στα­τι­κό συνέ­βη το Σάβ­βα­το στην όχθη του ποτα­μού Έβρου, που απο­τε­λεί φυσι­κό σύνο­ρο με την Ελλά­δα, κοντά στο χωριό Αντα­σαρ­χαν­λί της Αδρια­νού­πο­λης, ακρι­βώς απέ­να­ντι από το ελλη­νι­κό χωριό Λαγυ­νά, βόρεια του Τυχερού.

Σύμ­φω­να πάντα με τα τουρ­κι­κά δημο­σιεύ­μα­τα, ο 43χρονος Μεχ­μέτ Ντουρ­γκούν καθό­ταν με τον συγ­χω­ρια­νό του Σου­λεϊ­μάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποτα­μού, όταν δέχτη­κε πυρο­βο­λι­σμό στο πρό­σω­πο. Σύμ­φω­να με τον Σενέρ, που έσπευ­σε στο κοντι­νό χωριό όπου ενη­μέ­ρω­σε για το περι­στα­τι­κό, ο Ντου­γκούν πέθα­νε ακα­ριαία. Στο σημείο έφτα­σε ασθε­νο­φό­ρο που μετέ­φε­ρε τη σωρό του θύμα­τος στο νεκρο­το­μείο του νοσο­κο­μεί­ου της Αδριανούπολης.

Η Άγκυ­ρα προ­χώ­ρη­σε σε διά­βη­μα και κάλε­σε για εξη­γή­σεις την Επι­τε­τραμ­μέ­νη της ελλη­νι­κής πρε­σβεί­ας στην τουρ­κι­κή πρωτεύουσα.

Απορρίπτει τους τουρκικούς ισχυρισμούς το ΥΠΕΞ

Από την πλευ­ρά του το ελλη­νι­κό ΥΠΕΞ απέρ­ρι­ψε τους ισχυ­ρι­σμούς της Τουρ­κί­ας και σε ανα­κοί­νω­σή του αναφέρει:

«Η Επι­τε­τραμ­μέ­νη στην Άγκυ­ρα, κατό­πιν σχε­τι­κών οδη­γιών, απα­ντώ­ντας σε σχε­τι­κό έκτα­κτο διά­βη­μα στο οποίο κλή­θη­κε νωρί­τε­ρα σήμε­ρα στο τουρ­κι­κό Υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών, απέρ­ρι­ψε στο σύνο­λο τους τις τουρ­κι­κές αιτιά­σεις σχε­τι­κά με φερό­με­νο περι­στα­τι­κό στον Έβρο.

Επε­σή­μα­νε στην τουρ­κι­κή πλευ­ρά την υπο­χρέ­ω­ση της τελευ­ταί­ας να φυλά­ει τα σύνο­ρα της και να μην επι­τρέ­πει την δρά­ση δια­κι­νη­τών και την παρά­νο­μη μετανάστευση».

Πλη­ρο­φο­ρί­ες που επι­κα­λού­νται ελλη­νι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, ανα­φέ­ρουν πως το περι­στα­τι­κό έγι­νε στην τουρ­κι­κή πλευ­ρά και πιθα­νόν να αφο­ρού­σε δια­κι­νη­τές ή λαθρέμπορους.

Πηγή: 902.gr

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο